NYHETSBREV

Betonggolv i bostaden - vad du bör tänka på

Jag vill ha offert på betonggolv

Betonggolv i hemmet - vad är grejen? 

Industritrenden i hemmet har mognat och har nu hållit i sig i ett antal år. Vi på Heimdall har märkt av detta på antalet förfrågningar från privatpersoner. Slipade och polerade betonggolv är i allra högsta grad ett alternativ som husbyggare idag överväger när de bygger. Resultatet är ett fogfritt, lättstädat och stilrent golv som dessutom ger möjlighet att ångra sig. Vill du till exempel efter 5 års tid lägga trägolv behöver du inte avjämna något. Men varför göra det när golvet är så tidlöst?

Den mest erkända metoden för betongslipning är idag HTC Superfloor™ . Det är ett varunman och kommer i 4 olika utföranden. 
  • HTC Superfloor™ Platinum: Ger en mycket hög glans och mycket sten exponeras. 
  • HTC Superfloor™ Gold: Ger relativt hög glans men ganska lite sten exponeras. ''Grusigt'' utseende. 
  • HTC Superfloor™ Silver: Sten slipas fram men det blir en sidenmatt yta. 
  • HTC Superfloor™ Bronze: Ingen sten slipas fram, glansig yta


  
Klicka för att förstora bilderna.
Foto: Adobestock & Heimdall


Såhär går det till att slipa HTC Superfloor.

Hur garanteras slutresultatet? 

Med betongens beskaffenhet menar vi betongens nuvarande läge. När vi på Heimdall kommer till en yta som redan är gjuten har vi en begränsad möjlighet att påverka slutresultatet. Vi på Heimdall garanterar en porfri och jämn yta och vi kan styra över hur hög glansen blir. Men beroende på betongens beskaffenhet kan vi inte fullt ut garantera stenbild eller eventuella sprickbildningar. Om det till exempel finns sprickor i golvet kommer lagningarna troligen att synas. HTC Superfloor™ Bronze är en omöjlighet om ytan är ojämn, då måste vi alltid grovslipa ytan. Är betongkvaliteten mycket hög kan det bli svårigheter att slipa fram mycket ballast. Även gjuttekniken avgör hur mycket sten och ballast som slipas fram.

Tips när du ska gjuta plattan 

För att kontrollera slutresultatet är det kanske viktigare än någonting annat är hur gjutningen går till. Det finns vissa anpassningar man bör göra när man gjuter för en betongslipning. Därför har vi skrivit en artikel som handlar om just detta. Här kan du läsa om sten, infärgning, betongkvalitét och gjutteknik. Artikeln hittar du genom att klicka här

 

Nyheter
2017-08-25 17:36
Krympsprickor är ett av de vanligaste problemen med betonggolv. Det kan förebyggas med tidig täckning eller membranhärdare och lagas med enkla medel. 
Läs mer
2017-06-27 15:14
AMA Hus har inkluderat slipning som rekommenderad prepareringsmetod. 
Läs mer
2017-04-03 11:49
Ord som epoxi anses ofta fult när miljöpoängen ska räknas. Men det finns massagolv som bedömns ''Accepteras'' enligt Byggvarubedömningen och finns med i BASTA- registret. 
Läs mer
2017-06-15 11:11
Ämnet låter kanske torrt och tråkigt, men skenet bedrar! Vi har tittat på en studie från Linköpings Univ. som jämfört miljöpåverkan från slipsystemet HTC Superfloor och epoxigolvet Peran SL. 
Läs mer
2017-06-07 16:33
Vi listar egenskaperna som gör HTC Superfloor oslagbart och oemotståndligt. 
Läs mer
2017-03-21 15:18
ÄTA, alltså ändrings- och tilläggsarbeten, är en faktor som både kan kosta pengar och förstöra tidsplaner. Här kan du läsa hur du minskar ''Ätorna'' på massagolvbeläggning. 
Läs mer