NYHETSBREV

Massagolvet som klarar miljökraven


Offertförfrågan på HyCem lämnar du här!


Sikafloor HyCem är en produktserie bestående av Sikafloor HyCem 40, Sikafloor HyCem 42 och Sikalastic HyCem 45. Vi vill påtala att HyCem kan läggas i fler varianter än dessa men dessa tre system tillhör de vanligaste.

Så miljöbedömns Sikafloor HyCem 

Byggvarubedömningen (BVB) och BASTA är kanske de mest kända och mest använda systemen för miljöbedömning av byggprodukter. 
  • I BVB bedömns den enskilda produktens hela produktlivscykel vilket gör att man tar hänsyn till allt ifrån utvinningen av naturresurser till emballage och energianvändning vid bruksskedet. BVB bedömmer produkter enligt 3 kategorier: 1) Rekommenderas, 2) Accepteras och 3)Undviks. Sikafloor HyCem är ett av mycket få massagolv som bedömns ''Accepteras'' enligt BVB. Läs mer här om kriterierna
  • I BASTA- registret ligger fokus på det kemikaliska innehållet i respektive produkt. Traditionella härdplastprodukter brukar i regel ligga i BASTA:s Betaregister, vilket påvisar en högre grad av farligt kemikaliskt innehåll. Detta är inte fallet med HyCem som når kraven för registrering i BASTA- registret. Här kan du läsa mer om kriterierna. 

Sikafloor HyCem bedömns ''Accepteras'' enligt
 
Klicka för att förstora bilderna.
Foto: HeimdallPå Karolinska institutets laboratorium, Biomedicum, har Heimdall lagt 5000 kvadratmeter Sikafloor HyCem 40 i fläktrummen. Läs mer om projektet här

Var rekommenderas HyCem? 

Produktserien är anpassad för lokaler där det kräver bra akustik och eftersom systemen är flexibla i mekanisk mening lämpar det sig utmärkt för logistikcenter, kulvertgångar och produktionslokaler där trafiken är relativt tung. 
  • Sikafloor HyCem 40 är en grå beläggning som rekommenderas för inom- och utomhusbruk. Det är en flexibel beläggning som rekommenderas i logistiklokaler, fläktrum, industrier och så vidare. 
  • Sikafloor HyCem 42  är en vit beläggning som kommer i samma utförande och kan appliceras i samma typer av miljöer som HyCem 40. 
  • Sikalastic HyCem 45 rekommenderar vi där det krävs ljuddämpning. Det är ett membran som passar bra under ett annat slitskikt som keramiska plattor eller annan massabeläggning. Detta är ett membran som även kan appliceras under HyCem 40 eller 42.


När ska jag välja bort HyCem?

Även om HyCem har många användningsområden finns det anledningar till varför cementbaserade massagolv inte fått genomslag fullt ut. Detta beror i hög grad på vissa funktionella brister som exempelvis kemikaliebeständighet. Därför rekommenderar till exempel vi andra typer av beläggningar i dessa lokaler: 
  • I parkeringshus rekommernderar vi Sika Cardeck Elastic eller Flowcrete Deckshield ID
  • I storkök rekommenderar vi till exempelepoxibaserade Flowcrete Peran STB Struktur eller polyuretanbaserade PurCem 24 Struktur.
  • I torra industrier eller vanliga allmänytor som gallerior rekommenderar vi polerade betonggolv som exempelvis HTC Superfloor Platinum.
Läs mer här!Nyheter
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har lite erfarenhet och att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer
2018-03-20 19:30
I den femte delen av ''Gjutguiden för diamantslipade betonggolv'' går vi in lite djupare på betongens miljöpåverkan. 
Läs mer
2017-11-13 15:44
Misstag när anläggningsbetong ska gjutas kommer att ske, förr eller senare. Här kan Heimdall vara till räddning! 
Läs mer
2018-01-29 18:35
Det är 10- års jubileum och vi är på ett reflekterande humör...
Läs mer
2017-11-13 15:08
Krympsprickor är ett av de vanligaste problemen med betonggolv. Det kan förebyggas med tidig täckning eller membranhärdare och lagas med enkla medel. 
Läs mer
2017-11-14 13:53
Att välja fel flytspackel kan stå dig dyrt om du har otur. Det kan leda till att massan släpper från underlaget, här ger vi några tips på vägen! 
Läs mer