NYHETSBREV

3 fantastiska industrigolv för kaféer

1. Polerade betonggolv 

​Polerade betonggolv kommer i en mängd antal utseenden och utföranden. Två golvlösningar vi vill fokusera närmare på är HTC Superfloor™ Silver och HTC Superfloor™ Bronze. Dessa två golvlösningar skiljer sig markant åt i både utföranden och utseende. Medan HTC Superfloor™ Silver enbart består i en grovslipning, vilket ger en sidenmatt yta med synliga stenar, består HTC Superfloor™ Bronze i enbart en polering. HTC Superfloor™ Bronze ger därför en blankare yta men utan synliga stenar (förutsättningarna som krävs för att göra  ett HTC Superfloor™ Bronze kan du läsa mer om här). Båda golven har dock liknande funktionella egenskaper. 
 
 • Hög mekanisk slitstyrka.
 • Fogfria och lättstädare. 
 • Ger ett stilrent och modernt utseende. 

Se stora bilden till höger för motsvarande HTC Superfloor™ Silver och bild 2 och 3 för HTC Superfloor™ Bronze. 

 
2.3.  4.
1. Sidenmatt betonggolv. 2. HTC SUperfloor Bronze. 3. Terrazzo. 4. Sika Comfortfloor. 
Foto från: Flowcrete, Heimdall, HTC Floorsystems, Adobestock, SIka, Husqvarna.

2. Platsgjuten terrazzo

Platsgjuten terrazzo kallas även för cementmosaik eller bara terazzo. På grund av ytans beskaffenhet och utseende förväxlas den ofta med vanlig traditionell polerad betong. Här finns dock en avgörande skillnad. Som man kan se på bilderna finns möjligheten att i högre grad anpassa golvet efter estetiska önskemål om färg och mönster.

 • Slitstarkt
 • Fogfritt och lättstädat 
 • Kan göras med olika färger och mönster. 
Läs mer här! 

3. Komfortgolv

Komfortgolv av polyuretan är precis som epoxigolv baserad på härdplaster. Detta betyder att det är ett golv som lätt ''flyter ut'' vid läggning vilket ger möjigheter att skapa kreativa mönster och starka färger. Detta passar det kafé som vill positionera sig som lekfullt och lättsamt eftersom det skapar en mer upplyftande inomhusmiljö. Att golvet är gjort av polyuretan innebär att det blir något mer flexibelt. Det gör att golvet bättre klarar rörelser och blir skönare att stå och gå på. 
 • Fogfritt och lättstädat
 • Går att få med starka, tydliga färger vilket öppnar för lekfullthet och kreativitet. 
 • Skönt att stå och gå på. 

4. Bonustips 1: Microcement på väggar

För att få en industriell och hantverksmässig känsla i sitt kafé behöver man inte begränsa sig till golvlösningarna. Idag kan Heimdall även utföra beläggningar av microcement på väggar vilket ger en känsla av betong även vertikalt. '
 • Kan läggas på både golv och väggar 
 • Snyggt, livfullt och modernt utseende.
 • Kan läggas på de flesta existerande ytskikt. 
Läs mer här! 

5. Bonustips 2: Kök, disk och soprum 

I storkök ställs det höga krav på hygien, slitstyrka och städbarhet. Här rekommenderas Rigstula Design™  Red Struktur vilket är en tvåkomponent epoxibeläggning med halkskydd. Viktigt att golvet är motståndskraftigt fetter, olja, rengöringsmedel med bas, klor och syror. 
 • Hög mekanisk slitstyrka.
 • Görs med halkskydd (Rigstula Design™ Red Struktur)
 • Hög kemikalieresistens (tål fetter, olja, rengöringsmedel med bas, klor och syror). 
 • Fogfritt vilket skapar en ökad städbarhet och en hygienisk inomhusmiljö. 
 • Dekorativt med en färgmix i sanden.
 • Vattentätt och klarar högtryckstvätt. 
För varje golv vi säljer av Rigstula Design™ Red skänker vi pengar till Hjärnfonden! 

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 

Nyheter
2020-07-28 12:20
Betong är generellt ett relativt sprött material med låg draghållfasthet och i takt med tiden kommer en betongplatta att krympa. Detta ökar riskerna för sprickbildning. För att förhindra rörelser i betongen kan man använda sig av olika typer av fogar. 
Läs mer
2020-07-20 16:59
Eftersom härdplaster appliceras flytande finns också en enorm mängd med designmöjligheter vilket är en av produktgruppens största fördelar. Men här hittar du även ett betonggolv. 
Läs mer
2020-07-17 17:19

Precis som det kan finnas emissioner i alla andra byggnadsmaterial kan det även finnas i golv. Den vanligaste typen kallas för  flyktiga organiska ämnen vilket brukar förkortas till VOC. 

Läs mer
2020-07-03 12:20

Golventreprenörer är underutnyttjade i tidiga delar av projektprocessen, menar vi. För att få konkurrensneutral information och kunskap om det praktiska kring installationer så kan det vara bra att vända sig till golventreprenörer.

Läs mer
2020-06-08 18:41
Här förklarar vi hur du kan klippa kostnaderna utan minskad kvalitet när du ska lägga massagolv i storkök.
Läs mer