NYHETSBREV

Golv i 4 kemikaliedrabbade inomhusmiljöer


1. Verkstäder

​Ett bilverkstadsgolv måste en rad olika kemikalier samt slag från bildelar som tappas i golvet. Samtidigt måste golven vara lättstädade och därmed fogfria. Vår rekommendation, lite beroende på belastning, är någon variant av Sikafloor PurCem. På Dannemoragatan i Stockholm fick vi möjligheten att lägga Sikafloor- 24 PurCem. 
Sikafloor®- 24 PurCem
 • Mycket bra kemikaliebeständighet. Sikafloor® -24 PurCem står emot en stor mängd syror, alkalier, aminer, salter och lösningsmedel. Det gör att beläggningen passar på ett objekt som Dannemoragatan. 
 • Beroende på tjocklek kan Sikafloor® -24 PurCem ligga i temperaturer mellan -10 grader och 70 grader celsius. 
 • Hög mekanisk beständighet och slagbeständighet. Får Sikafloor® -24 PurCem slag kommer den att deformeras, men det blir inga sprickor och den släpper inte från underlaget.
BONUSTIPS!
Starka och enhetliga färger kommer att ''highlighta'' tappade verktyg och föremål. Se bild 4 för exempel. 

Läs mer här!


2.3. 4.
1. Sikafloor PurCem-24. 2. Flowcrete RT. 3. Rigstula Design Red. 4. Starka färger gör det lätt att hitta tappade föremål.
Foto från: Flowcrete, Heimdall, HTC Floorsystems, Adobestock, SIka, Husqvarna.

2. Våtrum inom livsmedelsindustrin

Hygien och syraresistens är två av nyckelorden i den här typen av inomhusmiljöer. Flowcrete RT är särskilt framtaget för livsmedelsindustrin på grund av sin höga kemikalieresistens. Golvet läggs i tjocklekar mellan 6-9mm och det anpassas beroende på slitage. Vanligt i dessa inomhusmiljöer är också att golven utsätts för höga temperaturer och ångtvätt.

 • Slitstarkt
 • Fogfritt och lättstädat 
 • Kan göras med olika färger och mönster. 
Läs mer här!

3. Storkök och soprum

I storkök och soprum är belastningen ungefär densamma. Livsmedel, fetter och syror som ligger kvar under längre perioder. Rigstula Design™ Red Struktur är vårt egna golv som är kopplat till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. För varje kvadratmeter vi lägger går pengar till Hjärnforskningen.
 • Halkskyddad yta (strukturen går att anpassa vid behov för städbarhet) 
 • Kemikalieresist
 • Slitstark och nötningstålig. 
 • Motsvarar Eradur Struktur eller Peran STB Struktur från Flowcrete. 

Läs mer här!

4. Tung kemisk industri

I industrier med tung kemisk belastning finns en rad olika golvlösningar att välja mellan. Här skiljer sig vår rekommendation åt från fall till fall och vad som är avgörande är vilken typ av kemikalier och koncentrationer det rör sig om. Temperaturen på kemikalierna kan också i vissa fall vara helt avgörande. Lägg därtill en kombination av nötningsbeständighet eller slaghållfasthet som viktiga kriterier så kan detta också förändra valet av golvlösning. 
MEN VI VILL ÄNDÅ GE EN REKOMMENDATION, SÅ HÄR KOMMER DEN! 
Flera av våra leverantörer har bra golvlösningar för den här typen av miljöer. Vi vill dock särskilt rekommendera Eradur Resistent som kommer i två varianter beroende på krav (LM eller SB). 
Läs mer här! 

Bonustips: Glöm inte väggar och tak! 

I inomhusmiljöer där det ställs verkligt höga krav på hygien och kemikalieresistens kan det vara väl värt investeringen att klä väggar och tak i en beläggning som står emot kraftfulla rengöringsmetoder på ett bra sätt. Peran WW är ett tvåkomponent vattenspädbart epoxisystem från Flowcrete. 
 • Fogfri yta
 • Hög nötningsbeständighet och kemikalieresistens. 
 • Lättstädad och hygienisk. 
Läs mer här! 

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 


Nyheter
2020-05-23 17:33
Söker du golv som verkligen sätter färg på tillvaron? Då är Sika Comfortfloor lösningen för dig! 
Läs mer
2020-05-08 15:44
Under sommarens semester kan det vara läge att renovera befintliga golv när industrilokalen eller kontoret är stängt. 
Läs mer
2020-04-20 10:17
Har du problem med underskjutande fukt från undergolvet? Här är 3 lösningar som både löser problemet samtidigt som det bibehåller funktionella egenskaper. 
Läs mer
2020-04-05 17:09
Parkeringshus är en särskilt belastande inomhusmiljö. Genom att använda massagolv istället för asfalt kan du minimera vikten på mellanbjälklaget. 
Läs mer
2020-03-01 17:11
Har du bestämt dig för att köpa ett betonggolv? Här är de viktigaste 12 termerna du behöver hålla koll på för att hänga med i facksnacket! 
Läs mer
2020-03-15 15:42

Vi arbetar just nu enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss ständigt ajour. 

Läs mer