NYHETSBREV

Skillnaderna på HTC Superfloor™- koncepten


HTC Superfloor™ är ett system för slipning och polerad betong. Golvet kommer i fyra olika varianter: Platinum, Guld, Silver och Brons.

Glans och finish

Generellt kan man säga att ju jämnare ett golv är, desto blankare är det. Eftersom platinumkonceptet är det koncept där vi slipar flest steg får vi också bort mer porer och ojämnheter än i andra golv, därför ger en platinumslipning också generellt de blankaste golven. 
 • HTC Superfloor™ Brons: Detta koncept innehåller i princip bara polersteg och är därför något flexibelt i hur blank ytan kommer att bli. 
 • HTC Superfloor™ Silver:Silverkonceptet innehåller enbart grovslipning och lämpar sig bäst för den som vill ha ett sidematt golv. 
 • HTC Superfloor™ Guld:Detta golv blir blankt. Detta är för den som vill ha minimalt med sten, men ändå ett blankt golv. 
 • HTC Superfloor™ Platinum:Golven har generellt ett högt glansvärde. 
TIPS! FÖRSTORA BILD NUMMER 2 TILL HÖGER FÖR INFOGRAFIK!
2. 3.4.     
1. Polerad betong i entré & reception 2. HTC Superfloor infografik3. HTC Superfloor Silver i gymlokal.
4. HTC Superfloor
Platinum 
Foto från: Heimdall, HTC Floorsystems Sverige

Funktionella skillnader 

Betonggolv är alltid ett betonggolv. HTC Superfloor kommer att ha vissa funktionella egenskaper som är gemensamma för alla fyra koncept. Men det finns vissa avgörande skillnader som i synnerhet påverkar konceptvalet i förhållande till vilken inomhusmiljö det rör sig om.

 • HTC Superfloor™ Brons: Populärast bland privatpersoner. Rent funktionellt så är det något känsligare mot spill eftersom det enbart består av polersteg och man inte sluter golvet på samma sätt som i exempelvis platinnumkonceptet. 
 • HTC Superfloor™ Silver:Silverkonceptet är perfekt för det lager eller förråd som vill ha en sidematt, jämn och funktionell yta. 
 • HTC Superfloor™ Guld:Detta golv liknar Platinumkonceptet i den aspekten att betonghuden avlägnsas och golvet poleras. När betonghuden avlägsnats och golvet slipats i fler steg än i Silverkonceptet blir det jämnare, slitstarkare och motståndskraftigare mot fetter, olja och smuts. 
 • HTC Superfloor™ Platinum: Det golv vi rekommenderar i alla lägen där funktion är prio ett! Slitstarkast, motståndskraftigast med oslagbart låg livscykelkostnad.

Synliga stenar   

När man slipat bort betonghuden så kommer det i de flesta fall mer eller mindre synliga stenar. En del av detta styrs redan vid gjutning. Om gjutaren vibbar betongen mycket sjunker stenarna och i förlängningen exponeras till en mindre grad när en golventreprenör slipar betongen. 
 • HTC Superfloor™ Brons: Bronskonceptet har inga synliga stenar då vi enbart arbetar med finishen på betonghuden. 
 • HTC Superfloor™ Silver: Eftersom man grovslipar ordentligt så kommer det blir synliga stenar som i konceptet HTC Superfloor Platinum.
 • HTC Superfloor™ Guld: Betonghuden avlägsnas i guldkonceptet men utöver det slipas inte betongen djupt. Små stenar blir synliga som på håll inte nödvändigtvis kommer att synas.
 • HTC Superfloor™ Platinum: I detta koncept kommer det i de flesta fall bli mycket synliga stenar. Tips är att titta med gjutaren vad det finns för alternativ på ballast.

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök, omklädningsrum och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 


Nyheter
2019-08-12 16:05
Här är tre frågor du måste ställa dig när du väljer golv för offentliga och publika miljöer. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har lite erfarenhet och att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer
2019-06-24 13:47
Letar du efter en entreprenör som flytspacklar i Gävleborg? Du behöver inte leta längre...
Läs mer
2019-06-11 17:00
Grått och tråkigt? Inte alls. Grå är en perfekt färg för golv som kan skapa en stilren och snygg yta för kommersiellt bruk. 
Läs mer
2019-05-23 14:38
Det finns fyra olika sätt att slipa betong enligt HTC Superfloor™. Här går vi igenom de avgörande skillnaderna. 
Läs mer
2019-04-25 15:04
Gym och träningsanläggningar kräver golvlösningar som är hållbara, ljuddämpande och flexibla vad gäller estetik och funktion.  
Läs mer