NYHETSBREV

Skillnaderna på HTC Superfloor™- koncepten


HTC Superfloor™ är ett system för slipning och polerad betong. Golvet kommer i fyra olika varianter: Platinum, Guld, Silver och Brons.

Glans och finish

Generellt kan man säga att ju jämnare ett golv är, desto blankare är det. Eftersom platinumkonceptet är det koncept där vi slipar flest steg får vi också bort mer porer och ojämnheter än i andra golv, därför ger en platinumslipning också generellt de blankaste golven. 
 • HTC Superfloor™ Brons: Detta koncept innehåller i princip bara polersteg och är därför något flexibelt i hur blank ytan kommer att bli. 
 • HTC Superfloor™ Silver:Silverkonceptet innehåller enbart grovslipning och lämpar sig bäst för den som vill ha ett sidematt golv. 
 • HTC Superfloor™ Guld:Detta golv blir blankt. Detta är för den som vill ha minimalt med sten, men ändå ett blankt golv. 
 • HTC Superfloor™ Platinum:Golven har generellt ett högt glansvärde. 
TIPS! FÖRSTORA BILD NUMMER 2 TILL HÖGER FÖR INFOGRAFIK!
2. 3.4.     
1. Polerad betong i entré & reception 2. HTC Superfloor infografik3. HTC Superfloor Silver i gymlokal.
4. HTC Superfloor
Platinum 
Foto från: Heimdall, HTC Floorsystems Sverige

Funktionella skillnader 

Betonggolv är alltid ett betonggolv. HTC Superfloor kommer att ha vissa funktionella egenskaper som är gemensamma för alla fyra koncept. Men det finns vissa avgörande skillnader som i synnerhet påverkar konceptvalet i förhållande till vilken inomhusmiljö det rör sig om.

 • HTC Superfloor™ Brons: Populärast bland privatpersoner. Rent funktionellt så är det något känsligare mot spill eftersom det enbart består av polersteg och man inte sluter golvet på samma sätt som i exempelvis platinnumkonceptet. 
 • HTC Superfloor™ Silver:Silverkonceptet är perfekt för det lager eller förråd som vill ha en sidematt, jämn och funktionell yta. 
 • HTC Superfloor™ Guld:Detta golv liknar Platinumkonceptet i den aspekten att betonghuden avlägnsas och golvet poleras. När betonghuden avlägsnats och golvet slipats i fler steg än i Silverkonceptet blir det jämnare, slitstarkare och motståndskraftigare mot fetter, olja och smuts. 
 • HTC Superfloor™ Platinum: Det golv vi rekommenderar i alla lägen där funktion är prio ett! Slitstarkast, motståndskraftigast med oslagbart låg livscykelkostnad.

Synliga stenar   

När man slipat bort betonghuden så kommer det i de flesta fall mer eller mindre synliga stenar. En del av detta styrs redan vid gjutning. Om gjutaren vibbar betongen mycket sjunker stenarna och i förlängningen exponeras till en mindre grad när en golventreprenör slipar betongen. 
 • HTC Superfloor™ Brons: Bronskonceptet har inga synliga stenar då vi enbart arbetar med finishen på betonghuden. 
 • HTC Superfloor™ Silver: Eftersom man grovslipar ordentligt så kommer det blir synliga stenar som i konceptet HTC Superfloor Platinum.
 • HTC Superfloor™ Guld: Betonghuden avlägsnas i guldkonceptet men utöver det slipas inte betongen djupt. Små stenar blir synliga som på håll inte nödvändigtvis kommer att synas.
 • HTC Superfloor™ Platinum: I detta koncept kommer det i de flesta fall bli mycket synliga stenar. Tips är att titta med gjutaren vad det finns för alternativ på ballast.

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök, omklädningsrum och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 


Nyheter
2020-01-18 18:44
Under kommande tio år kommer vi kunna se mer av ny teknologi på våra byggarbetsplatser och att partnering som samarbetsform kommer att öka. 
Läs mer
2020-01-18 14:04
Vi vill önska er läsare god fortsättning. Är ni nyfikna på vad våra läsare intresserar sig för allra mest, då kan ni läsa denna summering av de mest lästa artiklarna under 2010- talet. 
Läs mer
2019-11-10 21:11
Komfortgolv av polyuretan går att få i oändligt många färger och mönster. Men ibland så räcker det med en färg. Och ibland ingen alls. Detta vita golv är iögonfallande i sin stilrenhet. Picture perfect! 
Läs mer
2019-11-10 11:36
Här kanske vi har bland de häftigaste minigolf- banorna vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). I detta fall så ligger massagolvet vi åsyftar på ytorna emellan hålen. Spana in! 
Läs mer
2019-11-09 15:13
Här kan vi snacka varumärkesanpassning! Lego förknippas med kvadratiska former och glada färger. I synnerhet färgen gul, från Legofigurernas klassiska ansiktsfärg. I detta projekt har man lyckas implementera detta även i golven. 
Läs mer