NYHETSBREV

Skillnaderna på HTC Superfloor™- koncepten


HTC Superfloor™ är ett system för slipning och polerad betong. Golvet kommer i fyra olika varianter: Platinum, Guld, Silver och Brons.

Glans och finish

Generellt kan man säga att ju jämnare ett golv är, desto blankare är det. Eftersom platinumkonceptet är det koncept där vi slipar flest steg får vi också bort mer porer och ojämnheter än i andra golv, därför ger en platinumslipning också generellt de blankaste golven. 
 • HTC Superfloor™ Brons: Detta koncept innehåller i princip bara polersteg och är därför något flexibelt i hur blank ytan kommer att bli. 
 • HTC Superfloor™ Silver:Silverkonceptet innehåller enbart grovslipning och lämpar sig bäst för den som vill ha ett sidematt golv. 
 • HTC Superfloor™ Guld:Detta golv blir blankt. Detta är för den som vill ha minimalt med sten, men ändå ett blankt golv. 
 • HTC Superfloor™ Platinum:Golven har generellt ett högt glansvärde. 
TIPS! FÖRSTORA BILD NUMMER 2 TILL HÖGER FÖR INFOGRAFIK!
2. 3.4.     
1. Polerad betong i entré & reception 2. HTC Superfloor infografik3. HTC Superfloor Silver i gymlokal.
4. HTC Superfloor
Platinum 
Foto från: Heimdall, HTC Floorsystems Sverige

Funktionella skillnader 

Betonggolv är alltid ett betonggolv. HTC Superfloor kommer att ha vissa funktionella egenskaper som är gemensamma för alla fyra koncept. Men det finns vissa avgörande skillnader som i synnerhet påverkar konceptvalet i förhållande till vilken inomhusmiljö det rör sig om.

 • HTC Superfloor™ Brons: Populärast bland privatpersoner. Rent funktionellt så är det något känsligare mot spill eftersom det enbart består av polersteg och man inte sluter golvet på samma sätt som i exempelvis platinnumkonceptet. 
 • HTC Superfloor™ Silver:Silverkonceptet är perfekt för det lager eller förråd som vill ha en sidematt, jämn och funktionell yta. 
 • HTC Superfloor™ Guld:Detta golv liknar Platinumkonceptet i den aspekten att betonghuden avlägnsas och golvet poleras. När betonghuden avlägsnats och golvet slipats i fler steg än i Silverkonceptet blir det jämnare, slitstarkare och motståndskraftigare mot fetter, olja och smuts. 
 • HTC Superfloor™ Platinum: Det golv vi rekommenderar i alla lägen där funktion är prio ett! Slitstarkast, motståndskraftigast med oslagbart låg livscykelkostnad.

Synliga stenar   

När man slipat bort betonghuden så kommer det i de flesta fall mer eller mindre synliga stenar. En del av detta styrs redan vid gjutning. Om gjutaren vibbar betongen mycket sjunker stenarna och i förlängningen exponeras till en mindre grad när en golventreprenör slipar betongen. 
 • HTC Superfloor™ Brons: Bronskonceptet har inga synliga stenar då vi enbart arbetar med finishen på betonghuden. 
 • HTC Superfloor™ Silver: Eftersom man grovslipar ordentligt så kommer det blir synliga stenar som i konceptet HTC Superfloor Platinum.
 • HTC Superfloor™ Guld: Betonghuden avlägsnas i guldkonceptet men utöver det slipas inte betongen djupt. Små stenar blir synliga som på håll inte nödvändigtvis kommer att synas.
 • HTC Superfloor™ Platinum: I detta koncept kommer det i de flesta fall bli mycket synliga stenar. Tips är att titta med gjutaren vad det finns för alternativ på ballast.

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök, omklädningsrum och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 


Nyheter
2020-07-28 12:20
Betong är generellt ett relativt sprött material med låg draghållfasthet och i takt med tiden kommer en betongplatta att krympa. Detta ökar riskerna för sprickbildning. För att förhindra rörelser i betongen kan man använda sig av olika typer av fogar. 
Läs mer
2020-07-20 16:59
Eftersom härdplaster appliceras flytande finns också en enorm mängd med designmöjligheter vilket är en av produktgruppens största fördelar. Men här hittar du även ett betonggolv. 
Läs mer
2020-07-17 17:19

Precis som det kan finnas emissioner i alla andra byggnadsmaterial kan det även finnas i golv. Den vanligaste typen kallas för  flyktiga organiska ämnen vilket brukar förkortas till VOC. 

Läs mer
2020-07-03 12:20

Golventreprenörer är underutnyttjade i tidiga delar av projektprocessen, menar vi. För att få konkurrensneutral information och kunskap om det praktiska kring installationer så kan det vara bra att vända sig till golventreprenörer.

Läs mer
2020-06-08 18:41
Här förklarar vi hur du kan klippa kostnaderna utan minskad kvalitet när du ska lägga massagolv i storkök.
Läs mer