NYHETSBREV

Fyra nyanser av grå!Mönster lyfter även den gråaste grå

Även om grått inte nödvändigtvis är en färg man förknippar med lekfullhet och kreativitet kan mönster i golvet göra inomhusmiljön till en plats som osar känslan av nyskapande och fantasifullhet. Se bild 1  till höger till exempel. Den är tagen från en flygplats och golvlösningen är Flowcrete Mondeco. 
 
Flowcrete Mondeco
Eftersom Mondéco innehåller en blandning allt från pärlemor till återvunnet glas kan i stort sett vilken färg eller ytbehandling som helst skapas. Ett roligt golv för arkitekter. Med den här typen av epoxibaserad terrazzo finns möjlighet att göra  skräddarsydda former och mönster formas direkt på golvet.
 
  • Estetiskt tilltalande med färger och variation i mönster. 
  • Slitstarkt mot mekanisk belastning. 
  • Enkelt att städa och hålla rent.  
2. 3.4. 
1. Flowcrete Mondeco, terrazzobeläggning 2. Epoxgolv i industri. 3. HTC Superfloor Silver i gymlokal.
4. Tikkurila Temafloor PU på Bygdegården i Borr, Ljusdal
 
Foto från: Heimdall, Flowcrete, HTC Floorsystems

Funktionella aspekter med grå färg  

Två av de stora fördelarna som man kan se med starka färger som röd eller grön i golvet är att man dels 1) Ser tappade föremål och verktyg lätt om golvet har en enhetlig färg och 2) Det går att indela en industrimiljö i sektioner. Fördelen med detta kan till exempel vara att man ser var farligt avfall ska deponeras eller så. Golvet blir därför ett pedagogiskt verktyg. En grå och neutral färg, antingen i gångbanor eller vid sidan av dem, gör att färgade sektioner lyfts extra mycket och blir än mer synligt. Se bild 2 och 4 för exempel där det ligger en Peran SL från Flowcrete i industrimiljön och Deckshield ID i parkeringshuset.  
Flowcrete Peran SL

Peran SL lämpar sig bäst där det är tung trafik. Då snackar vi verkstadsindustrier, lagerytor och truckgångar. Peran SL fungerar också bra i torr industri med höga hygienkrav.

  • Snabb installation. Med rätt planering kan vi göra tusentals kvadrat varje vecka. 
  • Slitstarkt mot både mekanisk och kemikalisk belastning. 
  • Slät för rullande trafik vilket ger minskade vibrationer och bättre arbetsmiljö.

Gått kan vara stilrent och lätt för ögat 

Man kan lätt tro att grå färger blir tråkigt som enhetlig färg. We beg to differ! Grått kan både bli stilrent och snyggt, men det kräver kunskap och rätt konext. Nyligen fick vi möjligheten att lägga ett kontorsgolv åt Borr Bygdegård i Ljusdal (klicka här för att läsa mer om det) som du ser på bild 4 ovan. Produkten var Tikkurila PU och golvet mörkgrå i kulören och lackad med en matt finish. I kontext med den övriga inomhusmiljön blev det ett snyggt och stilrent komfortgolv. 
Tikkurila Temafloor PU
Temafloor PU är en beläggning som passar en rad olika inomhusmiljöer, däribland kontor, kommersiella byggnader, produktionsindustrier med kemikalisk belastning och lagerlokaler. 

 
  •  Skönt att stå och gå på. Golvet är av polyuretanplast vilket är något mjukare än traditionella beläggningar av akryl eller epoxi. 
  • Fogfritt och lätt att städa och hålla rent. 
  • Stort utbud av färger och går att få i mönster. 

Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. 


 


Nyheter
2020-07-28 12:20
Betong är generellt ett relativt sprött material med låg draghållfasthet och i takt med tiden kommer en betongplatta att krympa. Detta ökar riskerna för sprickbildning. För att förhindra rörelser i betongen kan man använda sig av olika typer av fogar. 
Läs mer
2020-07-20 16:59
Eftersom härdplaster appliceras flytande finns också en enorm mängd med designmöjligheter vilket är en av produktgruppens största fördelar. Men här hittar du även ett betonggolv. 
Läs mer
2020-07-17 17:19

Precis som det kan finnas emissioner i alla andra byggnadsmaterial kan det även finnas i golv. Den vanligaste typen kallas för  flyktiga organiska ämnen vilket brukar förkortas till VOC. 

Läs mer
2020-07-03 12:20

Golventreprenörer är underutnyttjade i tidiga delar av projektprocessen, menar vi. För att få konkurrensneutral information och kunskap om det praktiska kring installationer så kan det vara bra att vända sig till golventreprenörer.

Läs mer
2020-06-08 18:41
Här förklarar vi hur du kan klippa kostnaderna utan minskad kvalitet när du ska lägga massagolv i storkök.
Läs mer