NYHETSBREV

Fyra nyanser av grå!Mönster lyfter även den gråaste grå

Även om grått inte nödvändigtvis är en färg man förknippar med lekfullhet och kreativitet kan mönster i golvet göra inomhusmiljön till en plats som osar känslan av nyskapande och fantasifullhet. Se bild 1  till höger till exempel. Den är tagen från en flygplats och golvlösningen är Flowcrete Mondeco. 
 
Flowcrete Mondeco
Eftersom Mondéco innehåller en blandning allt från pärlemor till återvunnet glas kan i stort sett vilken färg eller ytbehandling som helst skapas. Ett roligt golv för arkitekter. Med den här typen av epoxibaserad terrazzo finns möjlighet att göra  skräddarsydda former och mönster formas direkt på golvet.
 
  • Estetiskt tilltalande med färger och variation i mönster. 
  • Slitstarkt mot mekanisk belastning. 
  • Enkelt att städa och hålla rent.  
2. 3.4. 
1. Flowcrete Mondeco, terrazzobeläggning 2. Epoxgolv i industri. 3. HTC Superfloor Silver i gymlokal.
4. Tikkurila Temafloor PU på Bygdegården i Borr, Ljusdal
 
Foto från: Heimdall, Flowcrete, HTC Floorsystems

Funktionella aspekter med grå färg  

Två av de stora fördelarna som man kan se med starka färger som röd eller grön i golvet är att man dels 1) Ser tappade föremål och verktyg lätt om golvet har en enhetlig färg och 2) Det går att indela en industrimiljö i sektioner. Fördelen med detta kan till exempel vara att man ser var farligt avfall ska deponeras eller så. Golvet blir därför ett pedagogiskt verktyg. En grå och neutral färg, antingen i gångbanor eller vid sidan av dem, gör att färgade sektioner lyfts extra mycket och blir än mer synligt. Se bild 2 och 4 för exempel där det ligger en Peran SL från Flowcrete i industrimiljön och Deckshield ID i parkeringshuset.  
Flowcrete Peran SL

Peran SL lämpar sig bäst där det är tung trafik. Då snackar vi verkstadsindustrier, lagerytor och truckgångar. Peran SL fungerar också bra i torr industri med höga hygienkrav.

  • Snabb installation. Med rätt planering kan vi göra tusentals kvadrat varje vecka. 
  • Slitstarkt mot både mekanisk och kemikalisk belastning. 
  • Slät för rullande trafik vilket ger minskade vibrationer och bättre arbetsmiljö.

Gått kan vara stilrent och lätt för ögat 

Man kan lätt tro att grå färger blir tråkigt som enhetlig färg. We beg to differ! Grått kan både bli stilrent och snyggt, men det kräver kunskap och rätt konext. Nyligen fick vi möjligheten att lägga ett kontorsgolv åt Borr Bygdegård i Ljusdal (klicka här för att läsa mer om det) som du ser på bild 4 ovan. Produkten var Tikkurila PU och golvet mörkgrå i kulören och lackad med en matt finish. I kontext med den övriga inomhusmiljön blev det ett snyggt och stilrent komfortgolv. 
Tikkurila Temafloor PU
Temafloor PU är en beläggning som passar en rad olika inomhusmiljöer, däribland kontor, kommersiella byggnader, produktionsindustrier med kemikalisk belastning och lagerlokaler. 

 
  •  Skönt att stå och gå på. Golvet är av polyuretanplast vilket är något mjukare än traditionella beläggningar av akryl eller epoxi. 
  • Fogfritt och lätt att städa och hålla rent. 
  • Stort utbud av färger och går att få i mönster. 

Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. 


 


Nyheter
2020-05-23 17:33
Söker du golv som verkligen sätter färg på tillvaron? Då är Sika Comfortfloor lösningen för dig! 
Läs mer
2020-05-08 15:44
Under sommarens semester kan det vara läge att renovera befintliga golv när industrilokalen eller kontoret är stängt. 
Läs mer
2020-04-20 10:17
Har du problem med underskjutande fukt från undergolvet? Här är 3 lösningar som både löser problemet samtidigt som det bibehåller funktionella egenskaper. 
Läs mer
2020-04-05 17:09
Parkeringshus är en särskilt belastande inomhusmiljö. Genom att använda massagolv istället för asfalt kan du minimera vikten på mellanbjälklaget. 
Läs mer
2020-03-01 17:11
Har du bestämt dig för att köpa ett betonggolv? Här är de viktigaste 12 termerna du behöver hålla koll på för att hänga med i facksnacket! 
Läs mer
2020-03-15 15:42

Vi arbetar just nu enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss ständigt ajour. 

Läs mer