NYHETSBREV

3 frågor när du väljer golv för offentliga miljöer

Hur skapar jag rätt stämning? 

De flesta av oss spenderar tid i offentliga miljöer i ett speciellt syfte. Oavsett om det är för att gå på ett museum, bibliotek, sjukhus och skolor eller kanske i shoppingmiljö så har vi oftast ett uppenbart syfte med besöket. Inomhusmiljön bör dock anpassas till syftet med lokalen och i skolor och sjukhus bör färgerna och tonerna därför syfta till att lugna patienter, skolbarn eller arbetande personal. 

Golvrekommendation för stämningshöjare
Sika Comfortfloor Pro är en golvlösning där du kan anpassa färg och funktion efter behov. Det går att anpassa med ljuddämpande egenskaper eller särskilda mönster för lekfullhet och glädje. Varför inte varumärkesanpassa golvet? 
 
  • Lågt VOC ger bra inomhusluft
  • Finns i oändligt med färger för snygg design
  • Fogfritt och därför lätt att hålla rent
  • Hög komfort och ljuddämpande
2. 3. 
1. En mörkgrå färg skapar lugnt tillsammans med övrig inomhusmiljö i detta museum. 2. Epoxigolv indelad i sektioner för ökad säkerhet 3. HTC Superfloor Silver i gymlokal. 3. Personalen är ofta de som slits mest om golvlösningen är för dålig. 
Foto från: Heimdall, Flowcrete, Sika

Hur viktig är säkerheten? 

Tidigare har vi berättat om hur man kan arbeta med golv och säkerhet. Du kan läsa en artikel här om hur du kan minska risken för halk och fallolyckor. I skolmiljö, där barnen springer och i värsta fall snubblar och slår sig går det att välja en stark och tydlig färg för att göra tappade föremål mer synliga. Ett annat tips kan vara att dela in lokalen i sektioner. Detta är ett bra tips i sjukhusmiljö för att man ska veta var vagnar ska stå för att inte vara i vägen för patienter.

Vad behöver personalen? 

De som spenderar mest tid i offentliga miljöer är personal. Oavsett om det är lärare, sjuksköterskor, butikspersonal eller vaktmästare så är det tusentals steg varje dag. Nedan är två faktorer vi vill lyfta. 
 
  • Komfort: Är komforten central, som i många kommunala fastigheter, rekommenderar vi Sikafloor Pro. Den är dessutom ljuddämpande. 
  • Städbarhet: Är det enorma ytor som ska städas dagligen med skurmaskiner, samtidigt som komforten inte är lika viktigt, rekommenderar vi HTC Superfloor Platinum. Exempel på en sådan miljö är gallerior. 

Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. 

 

Nyheter
2019-11-10 11:36
Här kanske vi har bland de häftigaste minigolf- banorna vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). I detta fall så ligger massagolvet vi åsyftar på ytorna emellan hålen. Spana in! 
Läs mer
2019-11-09 15:13
Här kan vi snacka varumärkesanpassning! Lego förknippas med kvadratiska former och glada färger. I synnerhet färgen gul, från Legofigurernas klassiska ansiktsfärg. I detta projekt har man lyckas implementera detta även i golven. 
Läs mer
2019-10-11 16:29
I denna artikelserie visar vi upp golv som ett kreativt hantverk med färger och former som skapar bestående intryck. Först ut är Bullyversum och Sika Comfortfloor.
Läs mer
2019-08-16 12:20
Här ger vi en steg- för steg- guide och tidsplanering för ett läggningen tre olika typer av massagolv, inklusive förarbeten som lagningar och flytspacklingar. 
Läs mer
2019-08-12 16:05
Här är tre frågor du måste ställa dig när du väljer golv för offentliga och publika miljöer. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer