NYHETSBREV

Rymdinspirerat golv på Bullyversum

OBS! Heimdall har ej varit delaktiga i detta projekt. Artikeln syftar till att ge inspiration och insikt.

I södra München ligger Bullyversum som iscensätter de stora framgångarna av den tyska skådespelaren och filmproducenten Michael ''Bully'' Herbig. Även Herbig inte är känd Sverige, fungerar denna filmstudio och utställning som ett perfekt exempel på när industrigolv visa på kreativa uttryck och varumärkesanpassas för att skapa stämningsfulla inomhusmiljöer.

Objektsbeskrivning 

I Bullyversum har 1500 kvadratmeter gjorts om till en expedition som centreras kring de karaktärer Michael Herbig skapat. Bortsett från att gå i museet finns här möjlighet att delta aktivt i scener som Herbig skapat.  En internationellt erkänd inredningsarkitekt anlitades, Ushi Tamborriello, och färgtemat har blivit rött, grått och blått i en stämningsfull variation. 

Projektkrav
Eftersom detta till stor del är en utställning så kräver det att den omgivande miljön både ser bra ut, men framför allt får objekten att framhävas och se fina ut. Två färgteman valdes därför ut för golvytorna. För projektet krävdes också att golven hade viss slitstyrka och klarade ett stort antal besökare över lång tid. Det betyder att färgen i golven inte får mattas av eller blekna utan bibehållas över tid.
2. 3. 
1. Vacker entré till plan 2 i  2. Dekorativ ingjuten stjärna i golvet i klassiskt Hollywoodsnitt 3. Denna gråsvarta färg täcker stora delar av Bullyversum för att lyfta fram objekten.
Foto från: Sika

Golvlösningar 

I detta projekt användes två olika typer av komfortgolv från Sika.Merparten av museiavdelningen täcktes med Sika Comfortfloor PS-23 (eller bara Sika Comfortfloor), men på en liten del täcktes också av Sika Comfortfloor PS-24 (Sika Comfortfloor Decorative).

Sika Comfortfloor PS23 och PS24
Det finns en mängd fördelar som är gemensamma för Sika Comfortfloor och Sika Comfortfloor Decorative. 
 
  • Stort urval av färger (Färgkarta för Sika Comfortfloor Decorative)
  • Oändligt med designmöjligheter 
  • Slät, fogfri och lättstädad yta. 
  • Mjukt och skönt att stå och gå på. 
  • Hög resistens mot eld och lokalen erhåller därmed en hög säkerhetsnivå. 
  • Hygienisk eftersom bakterier och svamp inte kan växa. 
  • Golvet är UV- stabilt och färgerna tappar inte över tid. 
  • Allergirisken minskar då damm inte fastnar. 


Så uppnåddes den blå, flammiga färgen

Även om de största delarna av Bullyversum täcktes med en förvisso snygg mörkgrå färg, är kanske den mest iögonfallande den blå, flammiga ytan innan trappan upp till plan två. För att uppnå den utomjordiska känslan och den flammiga, blå ytan användes Sika Comfortfloor Decorative som lämpar sig för, vilket namnet antyder, dekorativa inomhusmiljöer. För att uppnå denna effekt på golvytan läggs först ett lager av grundfärg, därefter punkthälls färg av en annan nyans som dras ut med roller. Tack vare att Sika Comfortfloor har en så pass stor variation av färger och mönster kunde arkitekten anpassa färgvalet för att maximera effekten av utställningsobjekten. 

För att se hur det går till att skapa en flammig golvyta har vi hittat en annan golvlösning som läggs på ungefär samma sätt: Spana in filmen här

Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. Nyheter
2019-11-10 21:11
Komfortgolv av polyuretan går att få i oändligt många färger och mönster. Men ibland så räcker det med en färg. Och ibland ingen alls. Detta vita golv är iögonfallande i sin stilrenhet. Picture perfect! 
Läs mer
2019-11-10 11:36
Här kanske vi har bland de häftigaste minigolf- banorna vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). I detta fall så ligger massagolvet vi åsyftar på ytorna emellan hålen. Spana in! 
Läs mer
2019-11-09 15:13
Här kan vi snacka varumärkesanpassning! Lego förknippas med kvadratiska former och glada färger. I synnerhet färgen gul, från Legofigurernas klassiska ansiktsfärg. I detta projekt har man lyckas implementera detta även i golven. 
Läs mer
2019-10-11 16:29
I denna artikelserie visar vi upp golv som ett kreativt hantverk med färger och former som skapar bestående intryck. Först ut är Bullyversum och Sika Comfortfloor.
Läs mer
2019-08-16 12:20
Här ger vi en steg- för steg- guide och tidsplanering för ett läggningen tre olika typer av massagolv, inklusive förarbeten som lagningar och flytspacklingar. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer