NYHETSBREV

Varumärkesanpassning av Legoland Malaysia

OBS! Heimdall har ej varit delaktiga i detta projekt. Artikeln är framtagen tillsammans med Flowcrete Sverige och syftar till att ge inspiration och insikt

Lego® som varumärke 

Ole Kirk Chistiansen bildade Lego® 1934 och hade förstås ingen aning om vilken koloss till varumärke företaget skulle vara 85 år senare. 2018 firade Legoklossen hela 60 år och Lego® är idag världens största varumärke inom leksaker. En genomgripande och tydlig identitet präglad av kärnvärden som kreativitet, skaparglädje, fantasi, lärande och kvalitet. Diversifiering har varit en central del i Legos framgångsrika strategi. Idag finns leksaker, filmer, TV- spel och som i detta fall, nöjesfält

Legoland i Malaysia är ett populärt resmål för turister och redan första året, 2012, hade nöjesparken 1,5 miljoner besökare. Parken är ett hem för 70 olika åkattraktioner och underhållningsshower för hela familjen. 


2. 3. 4. 5. 
1&2. Lekfull och varumärkesenlig färg på golvet  3 Kvadratiska mönster 4. Figur med den klassiska gula ansiktsfärgen. 5. Lego®- Batman, som blivit film.
Foto från: Flowcrete & Adobestock

Projektbeskrivning Legoland Malaysia

I kontakt med nöjesfältets entré finns en butik, ''The Big Shop'', där en stor andel av besökarna tittar in och handlar nya leksaker. Då butiken kanske är bland det första, eller det sista som turisterna besöker så är det centralt att inredningen matchar det välkända varumärket. Här valde man att lägga Flowfresh MF i knallgul färg. För att förhindra att den gula ytan skulle blekna lades en sealer av polyuretan på golvet som heter Flowseal UV. Att färgen skulle blekna var en överhängande risk tack vare de stora fönstren och solljuset som träffade golvytan under stora delar av dagen. Totalt lades 250 kvadratmeter av Flowfresh MF. 

En av ytan, ungefär 1000 kvadratmeter, är exponerad för väder och vind utomhus. Här lades en beläggning av polyuretan som heter Deckshield samt en fuktspärr som skyddar mot underskjutande fukt. Kvadratiska mönster lades in i golvet som symboliserar den klassiska formen av en legokloss.

Golvlösningarnas fördelar

Både Deckshield och Flowfresh MF slitstarka beläggningar av polyuretan som läggs i tjocklekar om cirka 4mm. Vanligen för industrier och parkeringshus, men fungerar även i särskilt tunga offentliga miljöer och välbesökta butiker.

  • Hygieniskt och lätt att städa 
  • God kemikaliebeständighet
  • Hög slitstyrka
  • Estetiskt tilltalande
  • Går att få halkskyddad genom att lägga sand och skapa struktur i beläggningen. 
  • Den enskilda starka färgen gör att tappade föremål hittas lätt och minskar risken för fallolyckor. Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. Nyheter
2019-11-10 21:11
Komfortgolv av polyuretan går att få i oändligt många färger och mönster. Men ibland så räcker det med en färg. Och ibland ingen alls. Detta vita golv är iögonfallande i sin stilrenhet. Picture perfect! 
Läs mer
2019-11-10 11:36
Här kanske vi har bland de häftigaste minigolf- banorna vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). I detta fall så ligger massagolvet vi åsyftar på ytorna emellan hålen. Spana in! 
Läs mer
2019-11-09 15:13
Här kan vi snacka varumärkesanpassning! Lego förknippas med kvadratiska former och glada färger. I synnerhet färgen gul, från Legofigurernas klassiska ansiktsfärg. I detta projekt har man lyckas implementera detta även i golven. 
Läs mer
2019-10-11 16:29
I denna artikelserie visar vi upp golv som ett kreativt hantverk med färger och former som skapar bestående intryck. Först ut är Bullyversum och Sika Comfortfloor.
Läs mer
2019-08-16 12:20
Här ger vi en steg- för steg- guide och tidsplanering för ett läggningen tre olika typer av massagolv, inklusive förarbeten som lagningar och flytspacklingar. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer