NYHETSBREV

1920- talsinspirerad inomhusgolfbana

OBS! Heimdall har ej varit delaktiga i detta projekt. Artikeln är framtagen tillsammans med Flowcrete Sverige och syftar till att ge inspiration och insikt

Swingers Golf Club i London 

Här har möjligen den häftigaste minigolfbanan vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). Swingers inomhusgolfbana är inspirerad av 1920- talets London och det märks på banans utformning och de materialval arkitekterna använt sig av. Här blandas rustikt trä med rejäla tegelstenar och ett härdplastgolv fyllt av sten. Tillsammans med inredning som påminner oss om Londons välkända landmärken, London Eye och Helter Skelter är kanske allra mest uppenbara på dessa bilder, ger golfklubben Swingers en upplevelse för hela familjen.
2. 3. 4. 
1. Helter Skelter till vänster 2. Lekfulla och kreativa banor  3 Kvadratiska mönster 4. London Eye, i minigolf-format.
Foto från: Flowcrete

Projektbeskrivning 

Då golvbanan ligger i hjärtat av London kräver det motståndskraftiga golvlösningar som inte bara klarar de estetiska kraven, utan även motstår de tusentals människor som kommer att göra besök här varje år. Då inspirationen kom från 1920- talets stadskärna, kunde man knappast lägga en perfekt asfalt emellan banorna, utan här var det snarare grus man behövde efterlikna.

Valet föll på en tvåkomponent polyuretanbeläggning som heter Flowbind LS som i kombination med färgad sten gav en grusgångsliknande yta. Golvsystemet skulle läggas i en relativt komplicerat bana emellan de ordinarie golfbanorna. Därför behöver entreprenören tidsplanera noggrant  för att det ska vara utförbart. 

Totalt lades 118 kvadrater i dessa gångar.

Fördelar med Flowbind LS

Flowcretes beläggning Flowbind LS motsvarar i utseende och funktion Flowcrete Rustik, som även finns på den svenska marknaden.

  • Estetiskt tilltalande
  • Slitstarkt och lång hållbarhet. 
  • Snabb installation 
  • Finns i flera färger. Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. Nyheter
2019-11-10 21:11
Komfortgolv av polyuretan går att få i oändligt många färger och mönster. Men ibland så räcker det med en färg. Och ibland ingen alls. Detta vita golv är iögonfallande i sin stilrenhet. Picture perfect! 
Läs mer
2019-11-10 11:36
Här kanske vi har bland de häftigaste minigolf- banorna vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). I detta fall så ligger massagolvet vi åsyftar på ytorna emellan hålen. Spana in! 
Läs mer
2019-11-09 15:13
Här kan vi snacka varumärkesanpassning! Lego förknippas med kvadratiska former och glada färger. I synnerhet färgen gul, från Legofigurernas klassiska ansiktsfärg. I detta projekt har man lyckas implementera detta även i golven. 
Läs mer
2019-10-11 16:29
I denna artikelserie visar vi upp golv som ett kreativt hantverk med färger och former som skapar bestående intryck. Först ut är Bullyversum och Sika Comfortfloor.
Läs mer
2019-08-16 12:20
Här ger vi en steg- för steg- guide och tidsplanering för ett läggningen tre olika typer av massagolv, inklusive förarbeten som lagningar och flytspacklingar. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer