NYHETSBREV

Vetenskaplig stilrenhet

OBS! Heimdall har ej varit delaktiga i detta projekt. Artikeln är framtagen tillsammans med Flowcrete Sverige och syftar till att ge inspiration och insikt

Menai Science Park 

Kontor, laboratorier, och mötesrum i framkant. Hur låter det för ditt företag inom energi- och IT- sektorn? Menai Science Park i Wales erbjuder just det i landets första riktiga forskningscenter, Menai Science Park. Forskningscentret är en dotterorganisation till Bangors universitet och syftet är att driva tillväxt i kunskapsbaserade företagssektorer. 

Komfortgolv av polyuretan går att få i oändligt många färger och mönster. Men ibland så räcker det med en färg. Och ibland ingen alls. Detta vita golv är iögonfallande i sin stilrenhet. Picture perfect! 
2. 3. 
.
Foto från: Flowcrete

Projektbeskrivning och krav

Ett forskningscenter av yppersta klass kräver en golvlösning av samma magnitud. Komfortgolv av polyuretan är industrigolvens Rolls Royce, tycker vi själva. Arkitektfirman bakom projektet, FalknerBrowns Architects, arbetade för att åstadkomma ett vad de kallar vitt band som genomsyrade byggnadskonceptet (är ni nyfikna på hur exteriören ser ut, googla ''Menai Science Park''). Golvet skulle ha en robust finish och ha en ljuddämpande funktion

Projektkrav
 • Modern och ljus inomhusmiljö
 • Fogfritt och lättstädat
 • Robust och matt finish
 • Slitstarkt över tid mot i synnerhet fotsteg. 

Fördelar med Peran Comfort

Peran Comfort är golvlösning som är självnivellerande, vilket betyder att den ''flyter ut'' vid läggning. Den kommer alltså inte till arbetsplatsen i härdad form. Denna polyuretanbeläggning appliceras i enbart 2-3 mm. Detta betyder att man sällan behöver ta hänsyn till takhöjd och trösklar. 
 
 • Går snabbt att installera. 
 • Fogfritt och lättstädat
 • Ljuddämpande och skapar en bättre arbetsmiljö
 • Estetiskt tilltalande och går att få i en mängd olika kulörer vilket gör att Peran Comfort lämpar sig för lokal- och varumärkesanpassningar. 
 • Slitstarkt mot fotsteg. 
 • Bidrar till en god inomhusluft.
 • UV- resistent. 
 
Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. Nyheter
2020-07-28 12:20
Betong är generellt ett relativt sprött material med låg draghållfasthet och i takt med tiden kommer en betongplatta att krympa. Detta ökar riskerna för sprickbildning. För att förhindra rörelser i betongen kan man använda sig av olika typer av fogar. 
Läs mer
2020-07-20 16:59
Eftersom härdplaster appliceras flytande finns också en enorm mängd med designmöjligheter vilket är en av produktgruppens största fördelar. Men här hittar du även ett betonggolv. 
Läs mer
2020-07-17 17:19

Precis som det kan finnas emissioner i alla andra byggnadsmaterial kan det även finnas i golv. Den vanligaste typen kallas för  flyktiga organiska ämnen vilket brukar förkortas till VOC. 

Läs mer
2020-07-09 15:09

Det finns en städmetod som är överlägsen andra städmetoder, med hjälp av Twisterrondeller kan du spara på både miljön och plånboken. 

Läs mer
2020-07-03 12:20

Golventreprenörer är underutnyttjade i tidiga delar av projektprocessen, menar vi. För att få konkurrensneutral information och kunskap om det praktiska kring installationer så kan det vara bra att vända sig till golventreprenörer.

Läs mer
2020-06-08 18:41
Här förklarar vi hur du kan klippa kostnaderna utan minskad kvalitet när du ska lägga massagolv i storkök.
Läs mer