NYHETSBREV

Vetenskaplig stilrenhet

OBS! Heimdall har ej varit delaktiga i detta projekt. Artikeln är framtagen tillsammans med Flowcrete Sverige och syftar till att ge inspiration och insikt

Menai Science Park 

Kontor, laboratorier, och mötesrum i framkant. Hur låter det för ditt företag inom energi- och IT- sektorn? Menai Science Park i Wales erbjuder just det i landets första riktiga forskningscenter, Menai Science Park. Forskningscentret är en dotterorganisation till Bangors universitet och syftet är att driva tillväxt i kunskapsbaserade företagssektorer. 

Komfortgolv av polyuretan går att få i oändligt många färger och mönster. Men ibland så räcker det med en färg. Och ibland ingen alls. Detta vita golv är iögonfallande i sin stilrenhet. Picture perfect! 
2. 3. 
1. Helter Skelter till vänster 2. Lekfulla och kreativa banor  3 Kvadratiska mönster 4. London Eye, i minigolf-format.
Foto från: Flowcrete

Projektbeskrivning och krav

Ett forskningscenter av yppersta klass kräver en golvlösning av samma magnitud. Komfortgolv av polyuretan är industrigolvens Rolls Royce, tycker vi själva. Arkitektfirman bakom projektet, FalknerBrowns Architects, arbetade för att åstadkomma ett vad de kallar vitt band som genomsyrade byggnadskonceptet (är ni nyfikna på hur exteriören ser ut, googla ''Menai Science Park''). Golvet skulle ha en robust finish och ha en ljuddämpande funktion

Projektkrav
 • Modern och ljus inomhusmiljö
 • Fogfritt och lättstädat
 • Robust och matt finish
 • Slitstarkt över tid mot i synnerhet fotsteg. 

Fördelar med Peran Comfort

Peran Comfort är golvlösning som är självnivellerande, vilket betyder att den ''flyter ut'' vid läggning. Den kommer alltså inte till arbetsplatsen i härdad form. Denna polyuretanbeläggning appliceras i enbart 2-3 mm. Detta betyder att man sällan behöver ta hänsyn till takhöjd och trösklar. 
 
 • Går snabbt att installera. 
 • Fogfritt och lättstädat
 • Ljuddämpande och skapar en bättre arbetsmiljö
 • Estetiskt tilltalande och går att få i en mängd olika kulörer vilket gör att Peran Comfort lämpar sig för lokal- och varumärkesanpassningar. 
 • Slitstarkt mot fotsteg. 
 • Bidrar till en god inomhusluft.
 • UV- resistent. 
 
Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. Nyheter
2019-11-10 21:11
Komfortgolv av polyuretan går att få i oändligt många färger och mönster. Men ibland så räcker det med en färg. Och ibland ingen alls. Detta vita golv är iögonfallande i sin stilrenhet. Picture perfect! 
Läs mer
2019-11-10 11:36
Här kanske vi har bland de häftigaste minigolf- banorna vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). I detta fall så ligger massagolvet vi åsyftar på ytorna emellan hålen. Spana in! 
Läs mer
2019-11-09 15:13
Här kan vi snacka varumärkesanpassning! Lego förknippas med kvadratiska former och glada färger. I synnerhet färgen gul, från Legofigurernas klassiska ansiktsfärg. I detta projekt har man lyckas implementera detta även i golven. 
Läs mer
2019-10-11 16:29
I denna artikelserie visar vi upp golv som ett kreativt hantverk med färger och former som skapar bestående intryck. Först ut är Bullyversum och Sika Comfortfloor.
Läs mer
2019-08-16 12:20
Här ger vi en steg- för steg- guide och tidsplanering för ett läggningen tre olika typer av massagolv, inklusive förarbeten som lagningar och flytspacklingar. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer