NYHETSBREV

3 designtips för kontorslokaler!


1. Skapa en professionell entré

​Arbetar du på ett kontor där du väntar besök från kunder eller andra? I så fall är ett gott första intryck en absolut nödvändighet. På bild 3 och 4 i bildspelet till höger syns HTC Superfloor™ Platinum, ett högglanspolerat betonggolv som ger entrélokalen en wow- känsla. 
HTC Superfloor Platinum 
  • Professionellt intryck: Den högblanka finishen i platinum ger en proffsig look.
  • Miljövänligt: Oslagbart vad gäller utsläpp av växthusgaser, försurning och övergödning. Något vi skrivit mer om här! 
  • Låg livscykelkostnad: Med polerade betonggolv saknas i princip alla materialkostnader, vilket gör installationskostnaden låg. Mot fotsteg, som är orsaken till det mesta slitaget i kontorslokaler, är slitstyrkan oslagbar. 
  • Enkelt underhåll: Med HTC Twister™ räcker det med vatten och skurmaskin för att både rengöra och polera golvet i samma steg. 
Referensprojekt HTC Superfloor™ Platinum
På Jakobsbergsgatan 31 i centrala Stockholm har vi slipat ett HTC Superfloor™ Platinum. Läs mer här eller gör ett besök! 

2.3. 4. 5.
1. Komfortgolv av polyuretan i kontorsmiljö 2. Microcement på vägg 3. HTC Superfloor Platinum. 4.HTC Superfloor Platinum. 5.Naturmaterial flyttar in!
Foto från: Heimdall, HTC Floorsystems, Adobestock.

2. Så får du komfort och design i ett

En av de avgörande skillnaderna mellan polyuretan och andra härdplaster som epoxi eller akryl är materialets mekaniska flexibilitet. Polyuretanplasten är av sin natur mer ''rörlig'' än de hårdare plasterna av epoxi och akryl vilket gör att den både blir slitstarkare mot mekanisk belastning i exempelvis parkeringshus men också skönare att stå och gå på i kontorsmiljö. Går dessutom att få i oändligt antal färger och mönster!

Sika Comfortfloor Pro
  • Mekaniskt flexibelt:  Skönt att stå och gå på. 
  • Färger och mönster: En dröm för en arkitekt. Oändligt antal färger och mönster. 
  • Låga VOC- utsläpp: Ger en bra inomhusmiljö.
Referensprojekt
På Bygdegården i Borr, strax utanför Ljusdal, byggdes en kontorslokal med ett komfortgolv av polyuretan. Materialet kom från Tikkurila, men motsvarar Sika Comfortfloor.
Läs mer om projektet här! 

3. Industriell look med organiska detaljer

Även om vi inte jobbar med trä så måste vi erkänna att det är ett fantastiskt vackert material och ett miljövänligt val. Vi övertygade om att detaljer av trä kan lyfta ett rum som i grunden har industrigolv. Se bild nummer 2 ovan där ett vanligt trägolv smakfullt kompletterar den industriella känslan från betongväggen samt fondväggen  med graffitti- inspirerade mönster. Detta skapar en inomhusmiljö som känns levande och kreativ. Ett annat exempel hittar du på bild nummer 5. 
Microcement på golv och vägg
På bild nummer 2 i bildspelet ovan syns microcement på väggen. Ett snyggt alternativ för den som vill ha en industriell och betongliknande look även på väggen men samtidigt ha en flammig och organisk känsla. 
  • Variation i färg: Går att få i en rad olika nyanser av grå samt ett antal andra färger. 
  • Applikationsområden: Går att applicera på både väggar, golv och tak. 
  • Estetiskt tilltalande: Microcement är snyggt och supertrendigt! 

Läs mer här!

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 


Nyheter
2020-07-28 12:20
Betong är generellt ett relativt sprött material med låg draghållfasthet och i takt med tiden kommer en betongplatta att krympa. Detta ökar riskerna för sprickbildning. För att förhindra rörelser i betongen kan man använda sig av olika typer av fogar. 
Läs mer
2020-07-20 16:59
Eftersom härdplaster appliceras flytande finns också en enorm mängd med designmöjligheter vilket är en av produktgruppens största fördelar. Men här hittar du även ett betonggolv. 
Läs mer
2020-07-17 17:19

Precis som det kan finnas emissioner i alla andra byggnadsmaterial kan det även finnas i golv. Den vanligaste typen kallas för  flyktiga organiska ämnen vilket brukar förkortas till VOC. 

Läs mer
2020-07-03 12:20

Golventreprenörer är underutnyttjade i tidiga delar av projektprocessen, menar vi. För att få konkurrensneutral information och kunskap om det praktiska kring installationer så kan det vara bra att vända sig till golventreprenörer.

Läs mer
2020-06-08 18:41
Här förklarar vi hur du kan klippa kostnaderna utan minskad kvalitet när du ska lägga massagolv i storkök.
Läs mer