NYHETSBREV

3 golv vi hinner installera medan du har din semester

Duracon BC - det snabba massagolvet

​Bland massagolvbeläggningar och härdplaster är det akryl som vi rekommenderar när golven ska läggas snabbt! Duracon BC från Flowcrete är en golvbeläggning som är utmärkt i lätt till medium belastning som exempelvis i bagerier, storkök eller lättare industrier. Där det förekommer hetvatten rekommenderas Duracon TR. 

Installationstid: Efter läggning av akrylplast tar det i snitt enbart två timmar innan du kan gå på golvet. Är byggtiden extremt kort rekommenderar vi alltid akrylplast
Fördelar Flowcrete Duracon BC
  • Anpassade halkskydd - Beroende på vad det är för miljö golvet läggs i kan vi göra golven både slät och med struktur för halkskydd. 
  • Flexibel design - Tillgängligt i enorm mängd färger och utföranden
  • Kemikalieresistent - God kemikaliebeständighet. 
2. 3.4.   
1. Juli månad och semester? Vi fixar golvet under tiden! 2. Duracon BC. 3.  
Foto från: Flowcrete & Sika

HTC Superfloor Silver

​När det gäller att kapa installationstid har slipade betonggolv en stor fördel; det går att gå på golvet även under arbetets gång. I praktiken innebär det att en större industrilokal kan delas upp i flera delar, och att produktion därför kan fortsätta i vissa delar av lokalen. Golvet lämnar en sidenmatt finish. För ännu bättre funktionella egenskaper rekommenderar vi HTC Superfloor Platinum, men det är i till bekostnad av installationstiden som då blir något högre. 

Installationstid: Beroende på förutsättningar kan vi slipa mellan 7-10 kvm i timmen. Kontakta oss så tittar vi på ditt projekt specifikt. 
Fördelar HTC Superfloor Silver 
  • Miljövänlighet:  Inga kemikalier (undantagsvis eventuellt ytskydd) vilket innebär i princip obefintliga utsläpp av växhusgaser, övergödning och försurning. Golven förbrukar upp till 30 gånger mindre energi än traditionella golvlösningar.
  • Låg livscykelkostnad - Eftersom materialmängden är nästintill obefintlig är installationskostnaden låg. Golvets slitstyrka är dessutom nästintill obegränsad och håller därför över lång tid. Underhållskostnaden är också låg med HTC Twister- systemet.
  • Mekaniskt slitstarkt: Mot fotsteg eller rullande truckar finns inget slitstarkare än ett betonggolv. Här är golv som håller i tiotals år. 
  • ESD- antistat - Golvet fungerar för elektronikindustrin eftersom det är antistatiskt. Läs mer om ESD- antistat för HTC Superfloor™ här

Massagolv för stora ytor  

Om du har en stor industri eller lagerlokal och inte har möjlighet eller vill lägga en beläggning av akryl rekommenderar vi Peran SL. Peran SL är en epoxibeläggning som är självnivellerande, det vill säga att den flyter ut vid läggning. Just epoxi härdar inte lika snabbt som akryl, men eftersom golvet ändå har en relativt snabb installationstid, och samtidigt passar bra i de flesta industrier och lagerlokaler, så rekommenderar vi Peran SL ändå. 

Installationstid: Du kan gå på golvet efter 4 dagar. Vilket bör hinnas med under de flesta industrisemestrar. 
 
Fördelar Flowcrete Peran SL
  • Mekaniskt slitstarkt: För rullande trafik och gångsteg är detta golv alldeles utmärkt. 
  • God kemikaliebeständighet. 
  • Estetiskt flexibel: Går att få i många kulörer. 

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 

Nyheter
2020-05-23 17:33
Söker du golv som verkligen sätter färg på tillvaron? Då är Sika Comfortfloor lösningen för dig! 
Läs mer
2020-05-08 15:44
Under sommarens semester kan det vara läge att renovera befintliga golv när industrilokalen eller kontoret är stängt. 
Läs mer
2020-04-20 10:17
Har du problem med underskjutande fukt från undergolvet? Här är 3 lösningar som både löser problemet samtidigt som det bibehåller funktionella egenskaper. 
Läs mer
2020-04-05 17:09
Parkeringshus är en särskilt belastande inomhusmiljö. Genom att använda massagolv istället för asfalt kan du minimera vikten på mellanbjälklaget. 
Läs mer
2020-03-01 17:11
Har du bestämt dig för att köpa ett betonggolv? Här är de viktigaste 12 termerna du behöver hålla koll på för att hänga med i facksnacket! 
Läs mer
2020-03-15 15:42

Vi arbetar just nu enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss ständigt ajour. 

Läs mer