NYHETSBREV

Därför väljer industrin HTC Superfloor™


Jag vill ha offert på HTC Superfloor


HTC Superfloor™ är ett varumärkesskyddat namn för slipad och polerad betong. I korthet innebär det att man slipar bort betonghuden och kommer ner till den mer slitstarka betongen och ballasten. I vår bransch kallar vi det för ''förädling'' av betongen eftersom vi oftast arbetar med vanlig konstruktionsbetong.


Den oslagbart låga livscykelkostnaden

Med livscykelkostnad menas installation, underhåll och avverkning. Polerad betong enligt HTC Superfloor™ är  ett oslagbart alternativ i detta hänseende:

  • Installationskostnaden, det vill säga arbetskostnaden för det arbete Heimdall utför, är oftast lägre än ett traditionellt massagolv.
  • Underhållet och städningen är enkel. Med HTC Twister så polerar du nämligen golvet i samma andetag som du städar det. HTC Twister ser ut som vanliga städrondellen men är förstärkt med miljarder artificiella diamanter. Släng såpan - det räcker med vatten! 
  • Avverkningskostnaden existerar inte. Vill du belägga med ett massagolv eller kakelplattor är det bara att göra det. Eftersom konstruktionsbetongen i sig är slitskiktet behöver man inte ta bort något ytskikt för att belägga med ett nytt. 

   
Klicka för att förstora bilderna.
Foto: HTC, Husqvarna & Heimdall
HTC Superfloor™ klarar friktionskraven

När betonggolv blir slipade till den högsta glansen ser det nästan ut som det är en hinna av vatten på golvet. Men faktum är att även om det ser ut som att golven är halkiga stämmer inte det. Vi har skrivit mer om detta här. Men i torra miljöer är friktionen för HTC Superfloor™ densamma och på en blöt yta så är den till och med bättre i jämförelse med ett traditionellt epoxigolv (utan halkskydd). 

Vibrationsnivån är svårslagen

Vibrationsskador är ett stort problem och den vanligaste arbetssjukdomen. Det är något som är vanligare bland män än kvinnor och de mest utsatta finns inom bygg- och anläggning samt industrin (AFA- försäkring). Därför är det viktigt att ha en golvlösning som inte bara når gränsvärdena med darr på ribban, utan gör det med mycket luft emellan. 
Nyheter
2019-02-11 14:18
När det inte går att utföra polerade betonggolv rekommenderar vi i många fall att man använder designspackel eller industrispackel från Weber Saint Gobain.
Läs mer
2019-01-31 13:28
Denna vinter präglas i stora delar av Sverige av en skoningslös kyla som får oss att längta till golvvärmens bekvämligheter. 
Läs mer
2019-01-08 12:09
Redan under andra halvan av 2018 började vi fylla upp 2019 med flera större byggprojekt. Här är tre stora projekt vi ser fram emot extra mycket! 
Läs mer
2018-11-27 18:29
Dessa 3 golvlösningar är alla fantastiska lösningar för kaféer och liknande kommersiella miljöer. 
Läs mer