NYHETSBREV

Nu enklare att föreskriva maskinslipningar


Jag vill ha offert på betongrenovering 


I slutet av november 2016 skickade HTC Floorsystems in ett textförslag av revideringar och tillägg för kapitel E – Platsgjutna konstruktioner in till AMA-redaktionen. Dessa ändringar är nu verklighet och AMA lyfter idag fram slipning som en metod för att "mekaniskt avlägsna slamskikt och svaga ytskikt av cementpasta", så kallad "prep" (läs mer om HTC Superprep™ här). I tidigare utgåvor av AMA Hus har endast blästring och fräsning tagits upp vilket i kommande upplaga ändrats och slipning lagts till.  Dessutom står som slipningen som första metodbeskrivning.


Maskinslipade betonggolv.
Foto: HTC & Heimdall


HTC Superfloor nu rekommenderad

Utöver ovanstående har även AMA Hus infört ett klargörande av vad som menas med ”maskinslipat betonggolv” samt en hänvisning till Betongrapport 13 (som du hittar information om här) där HTC Superfloor™ lyfts fram som en genomarbetad och beprövad metod för ”maskinslipade betonggolv”.Slipning, fräsning och blästring

Den avgörande skillnaden mellan blästring/fräsning och slipning vid preparering av underlag är skonsamheten mot konstruktionen då både blästring och fräsning riskerar söndra konstruktionen. Den avgörande faktorn är att slipmaskiner arbetar horisontalt. Den vanligaste typen av renovering och prepaering vi arbetar med på Heimdall är slipning av mattlim och avjämning av betongytor. Därefter kan vi både utföra HTC Superfloor™ och massagolv. 


Nyheter
2019-02-11 14:18
När det inte går att utföra polerade betonggolv rekommenderar vi i många fall att man använder designspackel eller industrispackel från Weber Saint Gobain.
Läs mer
2019-01-31 13:28
Denna vinter präglas i stora delar av Sverige av en skoningslös kyla som får oss att längta till golvvärmens bekvämligheter. 
Läs mer
2019-01-08 12:09
Redan under andra halvan av 2018 började vi fylla upp 2019 med flera större byggprojekt. Här är tre stora projekt vi ser fram emot extra mycket! 
Läs mer
2018-11-27 18:29
Dessa 3 golvlösningar är alla fantastiska lösningar för kaféer och liknande kommersiella miljöer. 
Läs mer