NYHETSBREV

4 olika flytspackel - 4 olika situationer

Att välja fel flytspackel kan med lite otur bli kostsamt. Det kan leda till att massan släpper från underlaget eller att det skapar sprickbildningar. Här ger vi några tips på vägen!

1. Epoxi och akrylgolv i storkök 

I köksmiljöer är belastningen vanligen begränsad till enskilda individers fotsteg och enstaka pallyftare. De krav som ställs är desto hårdare vad gäller hygien och städbarhet, vilket är anledningen att vi rekommenderar härdplaster som slitskikt i denna typ av miljöer. Om fel spackelmaterial används för avjämning är dock risken att det släpper från underlaget eller skapar sprickor. Därför rekommenderar vi Weber Floor Industri som är en avjämningsmassa särskilt framtagen för härdplaster.
  •  Weber Floor Industri läggs i skikt om 5-40mm. 
  • Läggs i första hand på betong. 
  • För fler specifikationer: klicka här
Foto från: Adobestock

2. När du ska ha golvvärme

Där det ska renoveras bostäder, kontor, offentlig förvaltning och andra inomhusmiljöer där människor tar av sig skorna ska det ofta ligga golvvärme. I dessa fall kräver det en särskild avjämningsmassa. Vi rekommenderar Weber.floor 644 värmegolvspackel DR. 
  • Går att lägga på betong, spån, gipsskivor, sten, keramik, lättbetong, flytande golvkonstruktioner. 
  • Härdar för gångtrafik på 2-3 timmar. 
  • Läggs i tjocklek 4-50mm 
  • Läs mer här! 

3. För tjocka skikt

Behöver du lägga mycket tjocka skikt? Då rekommenderar vi den allsidiga Weberfloor 130 Core. Massan är pumpbar och en av de mer allsidiga avjämningsmassorna på marknaden. 
  • Weberfloor 130 Core går att lägga på betong, sten/keramik, lättbetong och golvspånskiva. 
  • Läggs i tjocklekar 10-100mm. 
  • Passar för mattläggning, klinker och parkettgolv. Vi rekommenderar dock ett tunnt skikt av lämpligt spackel mellan Weber Core 130 och ytskikt. 

4. Flytspackel som slitskikt

Vissa typer av flytspackel går även att använda som slitskikt. I dessa fall är valet kopplat till funktionella och estetiska faktorer. Bland alternativen hittar vi bland annat: 

Lästips ! 

Läs del I i vår artikelserie om betonggjutning för diamantslipade betonggolv som handlar om betongval och exponeringsklass.
Del I om betongkvalitet och exponeringsklass » 

Nyheter
2019-08-12 16:05
Här är tre frågor du måste ställa dig när du väljer golv för offentliga och publika miljöer. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har lite erfarenhet och att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer
2019-06-24 13:47
Letar du efter en entreprenör som flytspacklar i Gävleborg? Du behöver inte leta längre...
Läs mer
2019-06-11 17:00
Grått och tråkigt? Inte alls. Grå är en perfekt färg för golv som kan skapa en stilren och snygg yta för kommersiellt bruk. 
Läs mer
2019-05-23 14:38
Det finns fyra olika sätt att slipa betong enligt HTC Superfloor™. Här går vi igenom de avgörande skillnaderna. 
Läs mer
2019-04-25 15:04
Gym och träningsanläggningar kräver golvlösningar som är hållbara, ljuddämpande och flexibla vad gäller estetik och funktion.  
Läs mer