NYHETSBREV

Det perfekta alternativet till betonggolv


Spackelprodukter ger nya möjligheter

Polerade betonggolv av typ HTC Superfloor eller liknande är en av de mest populära golvlösningarna på marknaden och efterfrågas i industrier, bostäder och publika kommersiella miljöer. Det är dock inte nödvändigtvis så att det alltid går att utföra ett polerat betonggolv. Det kan till exempel bero på att gjutningen misslyckats och helt enkelt är för ojämn. Andra aspekter kan till exempel vara estetiska skäl, där det finns krav på att golvet måste vara utan synliga stenar (ballast). 


Här kommer Weber Saint Gobains produkter till användning. Weber är ledande i Sverige vad gäller golvavjämning och erbjuder en bred arsenal av golvprodukter. Generellt för dessa lösningar är att de är pumpara avjämningsmassa baserad på specialcement, sand, bindemedel och tillsatsmedel.
2.3.  4. 
 
Foto från: Weber Saint Gobain

Designspackel för kommersiella miljöer och bostäder

Weber har två varianter på vad de kallar för designspackel. Weber.floor Design Color kommer i en rad olika färger och ger en blank eller matt betongliknande yta. Golvet kommer inte ha synliga stenar vilket gör att det i estetisk mening skiljer sig från ett HTC Superfloor™ Platinum.

Den andra typen av designspackel kallar Weber för Weber.floor Design Grinded Stone. Med denna golvlösning kommer det till skillnad från Weber.floor Design Color bli synliga stenar. På Heimdlal tycker vi att detta ger golven en möjlighet att ge en mer kreativ och lekfull känsla. 

Fördelar
  • Snabbhärdande
  • Kan läggas i enbart 10-15mm
  • Finns i flera kulörer
  • En naturligt levande yta. 

Läs mer här

Slitstarka lösningar för industrin

Weber har utvecklat en golvlösning som passar bra för industrier. Produkten heter lämpligt nog Weber.floor Industri och kommer i ett par olika varianter.  Denna golvlösning ska dock inte appliceras i industrier med extremt tung belastning eller kemikalisk påfrestning. Det är dock en perfekt lösning där belastningen i huvudsak består av fotsteg, pallyftare och lättare truckrörelser. 

Fördelarna 
  • Snabbhärdande  
  • Lättstädade och därmed lättskötta
  • Lång livslängd.
  • Slitstarkt spackelmaterial. 
  • På Heimdall tycker vi dessutom att golven är snygga! 

Läs mer här! 

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 


Nyheter
2019-08-12 16:05
Här är tre frågor du måste ställa dig när du väljer golv för offentliga och publika miljöer. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har lite erfarenhet och att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer
2019-06-24 13:47
Letar du efter en entreprenör som flytspacklar i Gävleborg? Du behöver inte leta längre...
Läs mer
2019-06-11 17:00
Grått och tråkigt? Inte alls. Grå är en perfekt färg för golv som kan skapa en stilren och snygg yta för kommersiellt bruk. 
Läs mer
2019-05-23 14:38
Det finns fyra olika sätt att slipa betong enligt HTC Superfloor™. Här går vi igenom de avgörande skillnaderna. 
Läs mer
2019-04-25 15:04
Gym och träningsanläggningar kräver golvlösningar som är hållbara, ljuddämpande och flexibla vad gäller estetik och funktion.  
Läs mer