NYHETSBREV

LATHUND: Golv i skolmiljö


Entréer, lobbyer och allmänytor

​Entréhallar och korridorer tillhör de mest befolkade ställs krav mot tung gångtrafik och högt slitage. Just i sjukhusmiljöer ställs det stora krav på att golvet inte behöver renoveras på väldigt lång tid. Vår främsta rekommendation är polerad betong enligt slipkonceptet HTC Superfloor™ Platinum. Detta innebär att betonghuden avlägsnas och den mer slitstarka betongen och ballasten exponeras.

Golvet poleras högblankt, som visserligen mattas med tiden, men kan poleras upp med regelbundenhet och ge ett estetiskt tilltalande intryck. Eftersom det är betongen som i sig självt är slitskiktet när man slipat ett HTC Superfloor™ finns det inget som kan släppa från underlaget och göra komplexa renoveringar nödvändigt.
    
Foto från: Flowcrete, HTC Floorsystems Sverige, & Sika

Klassrum och kontor

Här är det av yttersta vikt att man lyckas skapa en säker och hållbar golvlösning som är skönt att stå och gå. Vår rekommendation är Sika Comfortfloor Pro och det finns ett antal anledningar till det. Sika Comfortfloor Pro har polyuretanplast som bas vilket innebär att den är något flexibel och klarar rörelser. Polyuretanplasten är skönare att gå och stå på helt enkelt vilket är är centralt för patienter med smärtor eller läkare under långa operationer. Sika Comfortfloor Pro har även ljuddämpande egenskaper.

 • Det är lättstädat eftersom det är fogfritt. 
 • Ger en god inomhusmiljö eftersom VOC är lågt. 
 • Sänker ljudnivåer. 
 • Hög komfort och sänker ljudnivåerna. 
 • Estetiskt varierande med möjlighet till oändligt antal kulörer. 
Läs mer här! 

Omklädningsrum 

I omklädningsrum krävs det golv som är vattentäta lättstädade. Alla våra massagolv uppnår dessa krav så här är den springande punkten halkskydd. Flowcrete Peran STB Struktur är ett golv som av denna anledning passar utmärkt i omklädningsrum. Golvet ströas upp med sand och ger ett inbyggt halkskydd. För optimal komfort rekommenderar vi att man slipar ner den uppströade strukturen något. 
 • Vattentätt. 
 • Fogfritt och lättstädat. 
 • Halkskyddad. 
 • Dekorativt med färgmix i sanden. 
 • Bra kemikalieresistens och klarar starka rengöringsmedel. 
Läs mer här! 

Storkök och diskrum

I storkök ställs det höga krav på hygien, slitstyrka och städbarhet. Här rekommenderas Rigstula Design™  Red Struktur vilket är en tvåkomponent epoxibeläggning med halkskydd. Viktigt att golvet är motståndskraftigt fetter, olja, rengöringsmedel med bas, klor och syror. 
 • Hög mekanisk slitstyrka.
 • Görs med halkskydd (Rigstula Design™ Red Struktur)
 • Hög kemikalieresistens (tål fetter, olja, rengöringsmedel med bas, klor och syror). 
 • Fogfritt vilket skapar en ökad städbarhet och en hygienisk inomhusmiljö. 
 • Dekorativt med en färgmix i sanden.
 • Vattentätt och klarar högtryckstvätt. 
För varje golv vi säljer av Rigstula Design™ Red skänker vi pengar till Hjärnfonden! 

Har du sett vårt egna epoxigolv? 

Rigstula Design™ Red är ett epoxigolv för storkök och industriella miljöer. För varje kvadratmeter vi ger det pengar till Hjärnfondens livsviktiga forskning om hjärnan. 
Läs mer om Rigstula Design™ Red här » 


Nyheter
2020-05-23 17:33
Söker du golv som verkligen sätter färg på tillvaron? Då är Sika Comfortfloor lösningen för dig! 
Läs mer
2020-05-08 15:44
Under sommarens semester kan det vara läge att renovera befintliga golv när industrilokalen eller kontoret är stängt. 
Läs mer
2020-04-20 10:17
Har du problem med underskjutande fukt från undergolvet? Här är 3 lösningar som både löser problemet samtidigt som det bibehåller funktionella egenskaper. 
Läs mer
2020-04-05 17:09
Parkeringshus är en särskilt belastande inomhusmiljö. Genom att använda massagolv istället för asfalt kan du minimera vikten på mellanbjälklaget. 
Läs mer
2020-03-01 17:11
Har du bestämt dig för att köpa ett betonggolv? Här är de viktigaste 12 termerna du behöver hålla koll på för att hänga med i facksnacket! 
Läs mer
2020-03-15 15:42

Vi arbetar just nu enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss ständigt ajour. 

Läs mer