NYHETSBREV

Fyra nyanser av grå!

Mönster lyfter även den gråaste grå

Även om grått inte nödvändigtvis är en färg man förknippar med lekfullhet och kreativitet kan mönster i golvet göra inomhusmiljön till en plats som osar känslan av nyskapande och fantasifullhet. Se bild 1  till höger till exempel. Den är tagen från en flygplats och golvlösningen är Flowcrete Mondeco. 
 
Flowcrete Mondeco 
Eftersom Mondéco innehåller en blandning allt från pärlemor till återvunnet glas kan i stort sett vilken färg eller ytbehandling som helst skapas. Ett roligt golv för arkitekter. Med den här typen av epoxibaserad terrazzo finns möjlighet att göra  skräddarsydda former och mönster formas direkt på golvet.
 
  • Estetiskt tilltalande med färger och variation i mönster. 
  • Slitstarkt mot mekanisk belastning. 
  • Enkelt att städa och hålla rent.  
2. 3.4. 
1. Flowcrete Mondeco, terrazzobeläggning 2. Epoxgolv i industri. 3. HTC Superfloor Silver i gymlokal.
4. Tikkurila Temafloor PU på Bygdegården i Borr, Ljusdal
 
Foto från: Heimdall, Flowcrete, HTC Floorsystems 

Funktionella aspekter med grå färg  

Två av de stora fördelarna som man kan se med starka färger som röd eller grön i golvet är att man dels 1) Ser tappade föremål och verktyg lätt om golvet har en enhetlig färg och 2) Det går att indela en industrimiljö i sektioner. Fördelen med detta kan till exempel vara att man ser var farligt avfall ska deponeras eller så. Golvet blir därför ett pedagogiskt verktyg. En grå och neutral färg, antingen i gångbanor eller vid sidan av dem, gör att färgade sektioner lyfts extra mycket och blir än mer synligt. Se bild 2 och 4 för exempel där det ligger en Peran SL från Flowcrete i industrimiljön och Deckshield ID i parkeringshuset.  
Flowcrete Peran SL 

Peran SL lämpar sig bäst där det är tung trafik. Då snackar vi verkstadsindustrier, lagerytor och truckgångar. Peran SL fungerar också bra i torr industri med höga hygienkrav. 
 

  • Snabb installation. Med rätt planering kan vi göra tusentals kvadrat varje vecka. 
  • Slitstarkt mot både mekanisk och kemikalisk belastning. 
  • Slät för rullande trafik vilket ger minskade vibrationer och bättre arbetsmiljö.

Gått kan vara stilrent och lätt för ögat 

Man kan lätt tro att grå färger blir tråkigt som enhetlig färg. We beg to differ! Grått kan både bli stilrent och snyggt, men det kräver kunskap och rätt konext. Nyligen fick vi möjligheten att lägga ett kontorsgolv åt Borr Bygdegård i Ljusdal (klicka här för att läsa mer om det) som du ser på bild 4 ovan. Produkten var Tikkurila PU och golvet mörkgrå i kulören och lackad med en matt finish. I kontext med den övriga inomhusmiljön blev det ett snyggt och stilrent komfortgolv. 
Tikkurila Temafloor PU  
Temafloor PU är en beläggning som passar en rad olika inomhusmiljöer, däribland kontor, kommersiella byggnader, produktionsindustrier med kemikalisk belastning och lagerlokaler. 
 
 
  •  Skönt att stå och gå på. Golvet är av polyuretanplast vilket är något mjukare än traditionella beläggningar av akryl eller epoxi. 
  • Fogfritt och lätt att städa och hålla rent. 
  • Stort utbud av färger och går att få i mönster. 

Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. 


 

Nyheter
2019-08-12 16:05
Här är tre frågor du måste ställa dig när du väljer golv för offentliga och publika miljöer. 
Läs mer
2018-05-23 11:37
Har du erfarenhet av att lägga massagolv eller slipa betonggolv? Då är du välkommen med din ansökan till oss. Det enda kravet är att du har lite erfarenhet och att du har B- körkort. Vi står för resten! 
Läs mer
2019-06-24 13:47
Letar du efter en entreprenör som flytspacklar i Gävleborg? Du behöver inte leta längre...
Läs mer
2019-06-11 17:00
Grått och tråkigt? Inte alls. Grå är en perfekt färg för golv som kan skapa en stilren och snygg yta för kommersiellt bruk. 
Läs mer
2019-05-23 14:38
Det finns fyra olika sätt att slipa betong enligt HTC Superfloor™. Här går vi igenom de avgörande skillnaderna. 
Läs mer
2019-04-25 15:04
Gym och träningsanläggningar kräver golvlösningar som är hållbara, ljuddämpande och flexibla vad gäller estetik och funktion.  
Läs mer