NYHETSBREV

Rymdinspirerat golv på Bullyversum

OBS! Heimdall har ej varit delaktiga i detta projekt. Artikeln syftar till att ge inspiration och insikt.

I södra München ligger Bullyversum som iscensätter de stora framgångarna av den tyska skådespelaren och filmproducenten Michael ''Bully'' Herbig. Även Herbig inte är känd Sverige, fungerar denna filmstudio och utställning som ett perfekt exempel på när industrigolv visa på kreativa uttryck och varumärkesanpassas för att skapa stämningsfulla inomhusmiljöer.

Objektsbeskrivning 

I Bullyversum har 1500 kvadratmeter gjorts om till en expedition som centreras kring de karaktärer Michael Herbig skapat. Bortsett från att gå i museet finns här möjlighet att delta aktivt i scener som Herbig skapat.  En internationellt erkänd inredningsarkitekt anlitades, Ushi Tamborriello, och färgtemat har blivit rött, grått och blått i en stämningsfull variation. 

Projektkrav
Eftersom detta till stor del är en utställning så kräver det att den omgivande miljön både ser bra ut, men framför allt får objekten att framhävas och se fina ut. Två färgteman valdes därför ut för golvytorna. För projektet krävdes också att golven hade viss slitstyrka och klarade ett stort antal besökare över lång tid. Det betyder att färgen i golven inte får mattas av eller blekna utan bibehållas över tid.
2. 3. 
1. Vacker entré till plan 2 i  2. Dekorativ ingjuten stjärna i golvet i klassiskt Hollywoodsnitt 3. Denna gråsvarta färg täcker stora delar av Bullyversum för att lyfta fram objekten.
Foto från: Sika

Golvlösningar 

I detta projekt användes två olika typer av komfortgolv från Sika.Merparten av museiavdelningen täcktes med Sika Comfortfloor PS-23 (eller bara Sika Comfortfloor), men på en liten del täcktes också av Sika Comfortfloor PS-24 (Sika Comfortfloor Decorative).

Sika Comfortfloor PS23 och PS24
Det finns en mängd fördelar som är gemensamma för Sika Comfortfloor och Sika Comfortfloor Decorative. 
 
  • Stort urval av färger (Färgkarta för Sika Comfortfloor Decorative)
  • Oändligt med designmöjligheter 
  • Slät, fogfri och lättstädad yta. 
  • Mjukt och skönt att stå och gå på. 
  • Hög resistens mot eld och lokalen erhåller därmed en hög säkerhetsnivå. 
  • Hygienisk eftersom bakterier och svamp inte kan växa. 
  • Golvet är UV- stabilt och färgerna tappar inte över tid. 
  • Allergirisken minskar då damm inte fastnar. 


Så uppnåddes den blå, flammiga färgen

Även om de största delarna av Bullyversum täcktes med en förvisso snygg mörkgrå färg, är kanske den mest iögonfallande den blå, flammiga ytan innan trappan upp till plan två. För att uppnå den utomjordiska känslan och den flammiga, blå ytan användes Sika Comfortfloor Decorative som lämpar sig för, vilket namnet antyder, dekorativa inomhusmiljöer. För att uppnå denna effekt på golvytan läggs först ett lager av grundfärg, därefter punkthälls färg av en annan nyans som dras ut med roller. Tack vare att Sika Comfortfloor har en så pass stor variation av färger och mönster kunde arkitekten anpassa färgvalet för att maximera effekten av utställningsobjekten. 

För att se hur det går till att skapa en flammig golvyta har vi hittat en annan golvlösning som läggs på ungefär samma sätt: Spana in filmen här

Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. Nyheter
2020-07-28 12:20
Betong är generellt ett relativt sprött material med låg draghållfasthet och i takt med tiden kommer en betongplatta att krympa. Detta ökar riskerna för sprickbildning. För att förhindra rörelser i betongen kan man använda sig av olika typer av fogar. 
Läs mer
2020-07-20 16:59
Eftersom härdplaster appliceras flytande finns också en enorm mängd med designmöjligheter vilket är en av produktgruppens största fördelar. Men här hittar du även ett betonggolv. 
Läs mer
2020-07-17 17:19

Precis som det kan finnas emissioner i alla andra byggnadsmaterial kan det även finnas i golv. Den vanligaste typen kallas för  flyktiga organiska ämnen vilket brukar förkortas till VOC. 

Läs mer
2020-07-03 12:20

Golventreprenörer är underutnyttjade i tidiga delar av projektprocessen, menar vi. För att få konkurrensneutral information och kunskap om det praktiska kring installationer så kan det vara bra att vända sig till golventreprenörer.

Läs mer
2020-06-08 18:41
Här förklarar vi hur du kan klippa kostnaderna utan minskad kvalitet när du ska lägga massagolv i storkök.
Läs mer