NYHETSBREV

1920- talsinspirerad inomhusgolfbana

OBS! Heimdall har ej varit delaktiga i detta projekt. Artikeln är framtagen tillsammans med Flowcrete Sverige och syftar till att ge inspiration och insikt

Swingers Golf Club i London 

Här har möjligen den häftigaste minigolfbanan vi sett. Undantaget kanske får vara Putting Edge Fun Centre i USA (Seriöst, Googla det!). Swingers inomhusgolfbana är inspirerad av 1920- talets London och det märks på banans utformning och de materialval arkitekterna använt sig av. Här blandas rustikt trä med rejäla tegelstenar och ett härdplastgolv fyllt av sten. Tillsammans med inredning som påminner oss om Londons välkända landmärken, London Eye och Helter Skelter är kanske allra mest uppenbara på dessa bilder, ger golfklubben Swingers en upplevelse för hela familjen.
2. 3. 4. 
1. Helter Skelter till vänster 2. Lekfulla och kreativa banor  3 Kvadratiska mönster 4. London Eye, i minigolf-format.
Foto från: Flowcrete

Projektbeskrivning 

Då golvbanan ligger i hjärtat av London kräver det motståndskraftiga golvlösningar som inte bara klarar de estetiska kraven, utan även motstår de tusentals människor som kommer att göra besök här varje år. Då inspirationen kom från 1920- talets stadskärna, kunde man knappast lägga en perfekt asfalt emellan banorna, utan här var det snarare grus man behövde efterlikna.

Valet föll på en tvåkomponent polyuretanbeläggning som heter Flowbind LS som i kombination med färgad sten gav en grusgångsliknande yta. Golvsystemet skulle läggas i en relativt komplicerat bana emellan de ordinarie golfbanorna. Därför behöver entreprenören tidsplanera noggrant  för att det ska vara utförbart. 

Totalt lades 118 kvadrater i dessa gångar.

Fördelar med Flowbind LS

Flowcretes beläggning Flowbind LS motsvarar i utseende och funktion Flowcrete Rustik, som även finns på den svenska marknaden.

  • Estetiskt tilltalande
  • Slitstarkt och lång hållbarhet. 
  • Snabb installation 
  • Finns i flera färger. Vi är Hjärnfondens företagsvän 2019  

Heimdall Industrigolv är stolta företagsvänner till Hjärnfonden 2019. Våra pengar går till forskning om hjärnsjukdomar som demens, ADHD, psykisk ohälsa och stroke. Sjukdomar som kan drabba oss alla någon gång i livet. Nyheter
2020-07-28 12:20
Betong är generellt ett relativt sprött material med låg draghållfasthet och i takt med tiden kommer en betongplatta att krympa. Detta ökar riskerna för sprickbildning. För att förhindra rörelser i betongen kan man använda sig av olika typer av fogar. 
Läs mer
2020-07-20 16:59
Eftersom härdplaster appliceras flytande finns också en enorm mängd med designmöjligheter vilket är en av produktgruppens största fördelar. Men här hittar du även ett betonggolv. 
Läs mer
2020-07-17 17:19

Precis som det kan finnas emissioner i alla andra byggnadsmaterial kan det även finnas i golv. Den vanligaste typen kallas för  flyktiga organiska ämnen vilket brukar förkortas till VOC. 

Läs mer
2020-07-09 15:09

Det finns en städmetod som är överlägsen andra städmetoder, med hjälp av Twisterrondeller kan du spara på både miljön och plånboken. 

Läs mer
2020-07-03 12:20

Golventreprenörer är underutnyttjade i tidiga delar av projektprocessen, menar vi. För att få konkurrensneutral information och kunskap om det praktiska kring installationer så kan det vara bra att vända sig till golventreprenörer.

Läs mer
2020-06-08 18:41
Här förklarar vi hur du kan klippa kostnaderna utan minskad kvalitet när du ska lägga massagolv i storkök.
Läs mer