NYHETSBREV

Bilförsäljningshall, Gävle

''Heimdall kändes stort och proffessionellt. Som ett byggföretag som finns i hela landet. Gällande arbetet så var det betydligt mycket mer jobb med förarbetet än vi trott från början men ni ställde upp och jobbade sena kvällar och helger för att nå tidsplanen vi satt upp. '' 

Matthias Claus, Autorismo

Snabba fakta

Golvlösning: Flowcrete Peran SL
Kund: Autorismo AB
Byggstart: Oktober  2016
Färdigställt: Oktober 2016
Storlek: 150 m2
Miljöbedömning: Härdarna undviks i Byggvarubedömningen. 
Kuriosa:  Det går utmärkt att slipa betongen enligt HTC Superfloor i den här typen av miljöer.

Om projektet

Vi alltid extra glada när vi får ett uppdrag på vår hemort. Denna gång fick vi den äran från Autorismo och uppdraget var att lägga en beläggning som både var estetiskt stilren och och motståndskraftig mot slitage från bildäck. Förarbetet bestod i att ta bort matta och slipa mattlim i delar av lokalen och laga befintlig yta med epoxispackel. 

Projektkrav och golvsystem

Ett golv i en bilhall behöver inte med nödvändighet vara lika slitstarkt som i parkeringshus och därför genomfördes en billigare lösning än traditionell polyuretanbeläggning för parkeringhus. Kravet var en estetiskt stilren och relativt motståndskraftig mot bildäck. 

Flowcrete Peran SL
  • Primer: Flowcrete Hydraseal DPM är en 2- komponent epoxiprimer. 
  • Golv: Flowcrete Peran SL. Peran SL används på ytor med tung och intensiv trafik, lager, bilhall etc. 
  • Topplack: Flowseal PU Satin. Produkten kommer med antingen sidenmatt eller matt slutresultat (Satin/Matt). 2- komponent vattenbaserad epoxitopplack.
Kulören är Goosewing Grey. För övriga kulörer besök Flowcretes hemsida.

Utförandet

Förarbetet bestod i ta bort befintlig matta och därefter sanera mattlimet som blev kvar med slipmaskiner från HTC. Därefter genomfördes läggning av Peran SL Goosewing Grey enligt metodbeskrivning. Arbetet genomfördes kvällar och helgen på grund av pressat tidsschema.