NYHETSBREV

Dekorerat komfortgolv på Bygdegården i Borr, Ljusdal

Strax västerut om Ljusdal, ligger Borr Bygdegård. Bygdegården ligger på en höjd och den är vackert belägen mellan älven Ljusnan och badvänliga Borrsjön. På Bygdegården finns ett enklare serveringskök och här tog Heimdall på sig uppdraget att lägga ett komfortgolv. 


Snabba fakta

Golvlösning: Komfortgolv av polyuretan. 
Kund: Borr Bygdegård AB
Byggstart: Maj 2018
Färdigställt: Juni 2018
Storlek: 25 kvadratmeter 
Miljöbedömning: Produkterna finns bedömda i BVB. 
Kuriosa: Att mixa färger av golv går att göra i nästintill oändligt många olika varianter vad gäller färg och utseende. 

Om projektet

I Borr, strax västerut och fem minuter ifrån Ljusdal, ligger Borr Bygdegård. Bygdegården ligger på en höjd och den är vackert belägen mellan älven Ljusnan och badvänliga Borrsjön. Här finns möjlighet till att ha möten och fest. Hit kommer yrkesmän och kvinnor till arbetet dagligen till övervåningens nyrenoverade kontorsplatser och i stora salen arrangeras fester och konferenser på regelbunde basis. På Bygdegården finns ett enklare serveringskök och här tog Heimdall på sig uppdraget att lägga ett komfortgolv. 

Projektkrav 

Köket är ett enklare serveringskök och behöver därför inte uppnå samma krav som ett traditionellt storkök där mat lagas och fetter hamnar på golvet varje dag. I dessa typer av miljöer rekommenderar vi att man lägger in halkskydd genom att man strukturerar golvet med sand. I detta fall när detta inte behövdes låg fokus snarare på nedanstående två punkter. 
 
  • Skönt att gå och stå på: En av de primära fördelarna med komfortbeläggningar av polyuretan är att beläggningen är flexibelt och klarar rörelser på ett bra sätt i jämförelse med epoxi- eller akrylbeläggningar. 
  • Estetiskt tilltalande: Eftersom hela byggnaden ska upplevas som en inbjudande och rolig plats att vara på, och eftersom köket är något besökarna hela tiden kommer att befinna sig i, var det viktigt att golvlösningen kunde möta önskemålen. 
 

Golvlösning

Vi använde oss uteslutande av material från Flowcrete Sverige AB. 
 
  • Primer: Peran STC. 
  • Golv: Peran Comfort Mid grey. 
  • Dekoration: Peran Comfort Goosewing Grey
  • Topplack: Ingen topplack applicerad.