NYHETSBREV

Golvinspiration

På denna sida hittar du bilder och filmer som förhoppningsvis ska inspirera och låta din kreativa sida ta plats. Allt är inte teknik och funkionalitet, här tillåts estetik, arkitektur, design och inredning ta plats.

VARUMÄRKESANPASSNING: LEGOLANDMALAYSIA

Ole Kirk Chistiansen bildade Lego® 1934 och hade förstås ingen aning om vilken koloss till varumärke företaget skulle vara 85 år senare. 2018 firade Legoklossen hela 60 år och Lego® är idag världens största varumärke inom leksaker. En genomgripande och tydlig identitet präglad av kärnvärden som kreativitet, skaparglädje, fantasi, lärande och kvalitet. Diversifiering har varit en central del i Legos framgångsrika strategi. Idag finns leksaker, filmer, TV- spel och som i detta fall, nöjesfält. 

Legoland i Malaysia är ett populärt resmål för turister och redan första året, 2012, hade nöjesparken 1,5 miljoner besökare. Parken är ett hem för 70 olika åkattraktioner och underhållningsshower för hela familjen. 

Läs mer här! 
''Science is about knowing. Engineering is about doing.''
- Henry Petroski, ingenjör

“Recognizing the need is the primary condition for design.”

Charles Eames, arkitekt

ARKITEKTUR I FOKUS: PLATSGJUTEN TERRAZZO

Platsgjutna terrazzogolv är en alternativ typ av betonggolv som ger större möjlighet till anpassningar och kreativa lösningar än traditionella slipade och polerade betonggolv. Vi rekommenderar det varmast i offentliga och kommersiella lokaler där byggnadens identitet eller företagets varumärke ska framhävas. 

Terrazzo, eller cementmosaik, är en form av konstbetong som framställs av marmor, hårdbergarter eller cement. Det är en typ av betong som till skillnad från traditionell konstruktionsbetong ger utrymme till kreativa, arkitekturella och varumärkesanpassade inomhusmiljöer. Jobbar du åt ett butikskedja med en grafisk profil i grönt? Här ges då möjligheten att anpassa valet av färg på cementen och innehållet i ballasten för att matcha varumärkesprofilen eller lokalens utformning i arkitekturell mening. 

Läs mer om platsgjuten terrazzo 

''Design is not just some buttons in photoshop'' 

Våra golv är hantverk, på riktigt.

Se Sikas projekt i Rainbow House

I filmen till vänster hittar du en berättelse om en golvlösning där estetik och funktionalitet harmoniserar och där rätt golv

TRENDSPANING: SIDENMATTA BETONGGOLV

Sidenmatta betonggolv lämpar sig i stort sett var som helst så länge det är relativt torra och kemikaliefria miljöer. I bostadsmiljö, exempelvis i villor, är det sidenmatta efterfrågat eftersom det i jämförelse med högglanspolerade betonggolv inte riskerar blända vid stort ljusinsläpp utifrån. Utöver det passar golven i lager, industrier, källargångar, butiker, eller som i exemplet till vänster, en gymlokal. 

Vi vet inte om det är någon koppling till den den industriella inredningsstilen som varit särskilt uppmärksammad de senaste åren, men på Heimdall märker vi tydligt att grovslipade, sidenmatta betonggolv efterfrågas i en högre grad idag än tidigare. 

Läs mer här! 
''Architecture should speak of its time and place, but yearn for timelessness''
- Frank Gehry, arkitekt

Är du vår målgrupp?

Vi skapar golv som används av kvinnor och män från 0 år och uppåt.


REPORTAGE: BETONGGOLV PÅ EXPORT

Per Sandström har arbetat som Concept Floor Manager på HTC Floorsystems Sverige i 5 år och relativt nyligen har han bytt bort den inhemska marknaden och arbetar dag mot export på asiatiska marknader. Att vara konceptansvarig på HTC innebär i korthet att Per identiferar de behov som finns på aktuella marknader och internt arbetar för att möta dessa behov. 
''I huvudsak arbetar jag med koncepten HTC Superfloor™ och HTC Superprep™, och här ser utmaningarna lite annorlunda ut på exportmarknaderna än i Sverige. I Sverige har man exempelvis väldigt höga krav på ballastmaterial och med bra ballast blir det bra och snygga golv. Dock så kan man inte alltid göra något åt det, man använder det bergmaterial som finns tillgängligt.''

Klicka här för att läsa om vårt möte med Per! 

Industrigolv hittar du idag överallt. Industrigolv återfinns i butiker, på spa, eller i bostäder. 

Se filmen om betonggolv, ekologisk hållbarhet och Green building i filmen till höger. 
INDUSTRIGOLV I KOMMERSIELL KONTEXT

Att kombinera det industriella med det kommersiella är en konstform som de bästa inredningsarkitekterna ibland går bet på. Här går vi igenom tre olika kommersiella miljöer som mår bra av ett klassiskt industrigolv.

Här går vi närmare in på tre kommersiella inomhusmiljöer där industrigolv kommer till sin rätt. I öl- och vinbryggeriet rekommenderar vi fogfria och kemikalieresistenta epoxigolv. I detaljhandeln finns inget bättre än ett polerat betonggolv. I kundmottagningen på spaet eller hos sjukgymnasten måste lugnande jordiga toner kombineras med mjukare beläggningar som är skönt att stå och gå på. 

Läs mer här!