NYHETSBREV

Våra referenser

Här finns ett axplock av de arbeten vi utfärdat senaste tiden. Projekten som finns här sträcker sig till början av 2014. Vi kommer att uppdatera den här sidan kontinuerligt med objekt som vi är lite extra stolta och nöjda över. Klicka på rubrikerna för att läsa mer om respektive projekt, kundkommentarer och se bilder.

 HTC Superfloor™ på Svenskt kosttillskott (gymlokal), Kungsängen

Start: April 2016

Kund: Svenskt kosttillskott

Produkt och omfattning: HTC Superfloor Silver, 105 kvadratmeter

Projektbeskrivning:
Svenskt kostillskott är ett företag som namnet antyder jobbar med kosttillskott. Verksamheten startade 2002 och idag är man marknadsledande inom sitt produktområde. 2016 är man inte längre enbart en återförsäljare utan säljer en rad olika egenproducerade tillskott. När Heimdall kom till platsen så var den råa betongen hård och fick grovslipas en extra överfart för att komma igenom betonghuden ordentligt. När golvet var färdigställt hade en fin stenbild kommit fram och golvet hade en porfri och slät yta. Enbart stensåpa applicerades efter slipningen. Det främsta kravet var att hitta en golvlösning som var slät och lättstädat. Men i denna kravbild fanns också en estetisk faktor. När Svenskt kosttillskott tar bilder i lokalen är risken att ljuset studsar för mycket om golvet är högglanspolerat. Därför valdes slipkonceptet HTC Superfloor Silver som är en sidenmatt golvyta.

Bilderna visar på hur golvytana ser ut före och efter.

http://www.svensktkosttillskott.se/


 Parkeringshusbeläggning på Kvarteret Sprängaren, Sundbyberg

Start: November 2015

Kund: Serneke Bygg AB

Produkt och omfattning: Flowcrete Deckshield ID

Objektsbeskrivning
Heimdall fick det ärofyllda prestigeuppdraget av Serneke att utföra en polyuretanbaserad beläggning i parkeringshus och förrådsytor på objektet Kvarteret Sprängaren i Sundbyberg. Kvarteret Sprängaren är en ny port till Sundbyberg, ett dynamiskt gränsland i staden där historia möter framtida utveckling, där landskaplig högpunkt möter lågpunkt, där Sundbyberg möter Solna. Nya kopplingar etableras och topografins potential tillvaratas. ( http://www.semren-mansson.se/projekt/kv-sprangaren).

Produkten
Deckshield ID är en flexibel polyuretanbaserad parkeringshusbeläggning. Med Deckshield ID erhålls en infärgad, spricköverbryggande och vattentät slityta för exponerade bjälklag i parkeringshus. Beläggningen används för att få en ökad estetik och för att vattentäta parkeringshus världen över. Deckshield gör parkeringshusen ljusare och till säkrare platser att besöka och är lämplig både för renovering och nybyggnation av parkeringshus.

Projektbeskrivning
All betong slipades med HTC diamantslipsystem för vidhäftning och dammsögs därefter. Vi sågade urspårningar vid brunnar och avslutningar. Alla golvytor primeras med Hydraseal DPM Natural och ströades efter det upp med sand. Applicering av Polyuretansluring som ströas med sand. Därefter topplackerade vi ytan.

http://www.serneke.se/
http://www.semren-mansson.se/ (Semrén & Månsson är arkitekter)


 Sikafloor HyCem på Karolinska Institutet, Biomedicum, Solna

Start: Augusti 2015

Kund: Skanska och Akademiska hus

Produkt och omfattning: Sikafloor HyCem, ca 5000 kvadratmeter

Projektbeskrivning:
Heimdall fick uppdraget av Skanska och Akademiska Hus att göra golvbeläggning i Karolinska Institutets nya avancerade laboratorium, Biomedicum, för experimentell biomedicinsk forskning. Laboratoriet blir ett av Europas största och öppnar 2018. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet (http://ki.se/start).

Alla ytor slipades med ABS för att ta upp det damm som fastnat i golvet, för att sedan dammsugas noggrant. Ytan primeras med en Sikafloor MRW för att sedan beläggas med en Sikalastic 45/Sikafloor Hycem 40 2 mm. Ytan toppas sedan med en Sikafloor Strong W. Beläggningarna har färgats i olika färger i olika lokaler. Alla produkter är godkända enligt byggvarubedömningen. Dessa produkter är till skillnad mot vanliga massabeläggningar cementbaserade istället för plastbaserade vilket gör att lösningen möter miljömässiga krav.

Sammanfattningsvis är Sikafloor HyCem: Ett golvmaterial som kan appliceras på väldigt fuktig betong Ett material som bedöms ”Accepteras” enligt byggvarubedömningen Ett golv där valmöjligheten finns till olika kulörer Vattentätt för eventuella spill Uppvikbar mot vägg och anslutning mot golvbrunn

http://ki.se/start/
http://www.skanska.se//


 Epoxigolv i Kök och diskrum på Hemköp och ICA Mall of Scandinavia, Solna

Start: Juni 2015

Kund: Nordhbygg AB

Produkt och omfattning: Massagolv 450m2

Projektbeskrivning:
Mall of Scandinavia heter den galleria som kommer att byggas vid nationalarenan i Solna. Gallerian kommer när det är färdigbyggt att vara nordens största köpcentrum. Heimdall har fått uppdraget att lägga plastmassabeläggningar i ICAs och Hemköps lagerdelar i Mall of Scandinavia i Solna. Totalt ska 450 kvadratmeter läggas och vi fick uppdraget att lägga en tjockare plastmassa än vanligt, 6mm. Ytan blir självfallet halkskyddad och golvet läggs i kylrum, bakeoff, och lager.

www.nordhbygg.se

 Fejkad tågräls på Sveriges järnvägsmuseum, Gävle

Start: Maj 2015

Kund: Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle

Produkt och omfattning: Fejkad tågräls cirka 50 meter

Projektbeskrivning:
Projektbeskrivning: Sveriges järnvägsmuseum är Sveriges nationella järnvägsmuseum. Museet firade i Maj 2015 100 år. Heimdall fick ett spännande specialuppdrag inför firandet. Vi fick uppdraget att skapa en så realistisk tågräls som möjligt. Från början var det gulmålad betong. Vi har lagt dit kantjärm och makadam (krossad sten) för att likna en tågräls som är hundra år gammal. Kantjärnet la vi dit för att vi skulle kunna lägga makadamen ända in mot rälen. Dessutom har vi klyvt träbitar och behandlat för att efterlikna gamla järnvägsslipers.

www.trafikverket.se/jarnvagsmuseum


 HTC Superfloor™ på Max Hamburgare, Hudiksvall

Start: Mars 2015

Kund: Jonsson Byggprojektering och Miljö AB

Produkt: Svartfärgat HTC Superfloor™ Platinum, 300m2

Projektbeskrivning:
Max är Sveriges äldsta och mest omtyckta hamburgerkedja! Företaget startade redan 1968. Först fem år senare gjorde kollegan från USA entré. Ambitionen är den samma som för 45 år sedan - med de bästa råvarorna ska Max servera de godaste hamburgarna.

Heimdall fick uppdraget att slipa ett svartfärgat Superfloor™ Platinum i Max hamburgares nya restaurang i Hudiksvall. Max Hamburgare ställer höga krav på design och funktion i sina restauranger. Det ska vara lättstädat och snygg. Dessutom är golvet miljövänligt vilket stämmer överens med Max hållbarhetsprofil. Max Hamburgare har precis som Heimdall Industrigolv insett att de är en del av problemet. Totalt rörde det sig om cirka 300 kvadratmeter vilket innebär att vi slipade hela restaurangen. Detta inkluderar alltså Superfloor™ Platinum i kök och diskrum vilket är relativt ovanligt i den typen av miljöer.

Kundkommentar: Anledningen till att vi väljer den golvlösning vi gör är funktion och design. Det ska vara lättstädat och snyggt i våra restauranger. Pricken över i är att lösningen är den klimatsmartaste, det är absolut en bonus och stämmer överens med vår profil, säger företagets hållbarhetschef Pär Larshans.

 

http://www.max.se

 HTC Superfloor™ på IKEA Valbo, Gävle

Start: Mars 2015

Kund: IKEA Valbo AB

Produkt: Renovering, sanering och Superfloor™ Platinum, 3000m2

Projektbeskrivning:
IKEA är ett av det svenska näringslivets flaggskepp. IKEA är möbeljätten som erbjuder ett brett sortiment till så låga priser som möjligt. För att kunna erbjuda IKEAs kunder prisvärd kvalitet arbetar företaget hårt med att optimera hela värdekedjan. Företaget bygger upp långvariga relationer med leverantörer, satsar på automatiserade tillverkningsprocesser och tillverkar stora volymer. 

Det breda sortimentet och de stora volymerna gör att IKEA:s varuhus är enorma i storlek och omfattning. Antalet kvadratmeter som en anlitad golventreprenör måste kunna leverera under kort tid är därför ofta väldigt påfrestande.

IKEA Valbo behövde renovera golven och ge butiken en ansiktslyftning. Heimdall fick uppdraget att renovera golvet genom att ta bort den befintliga mattan. Därefter genomfördes en sanering av mattlimmet och slutligen en sjustegsslipning. Projektet genomfördes nattetid när butiken var stängd och totalt rörde det sig om cirka 4000 kvadratmeter. Vi på Heimdall är stolta över att vi fick förtroendet av världens största möbelkedja!

        

www.ikea.se

 HTC Superfloor™ på Mellansvenska Tecnolift AB, Borlänge

Start: December 2014

Kund: Mellansvenska Tecnolift AB

Produkt: Superfloor™ Platinum

Projektbeskrivning:
Tecnolift (Mellansvenska Tecnolift AB) tillverkar hissar för fastigheter och industri, hissarna, måttanpassas till önskad storlek och last. Hissarna är typgodkända. Tecnolift utför också service och kontroll, besiktningar och andra arbeten på hissar.

Heimdall fick uppdraget att slipa cirka 2000 kvadratmeter Superfloor™ Platinum i Svenska Tecnolifts lokaler. Betongen var hård och våra maskiner fick jobba ordentligt. Men vi på Heimdall löste problemet med hjälp av stort tålamod och noggrannhet och slutresultatet blev lyckad.

www.tecnolift.se

 Epoxi och polyuretanbeläggning på Granngården, Pizza hut och Burger King, Barkarby

Start: September 2014

Kund: Wästbygg AB

Produkt: Massagolv ca. 1000m2

Projektbeskrivning:
Barkarby Handelsplats är ett shoppingcentrum lokaliserat 15 minuter från Stockholms centrum. Barkarby samlar alla butiker, köpcentrum och all shopping på ett och samma ställe.

Burger King och Pizza Hut hade uppströade epoxibeläggningar i restaurangernas kök och diskrum. I Grizzly Zoo:s butik genomfördes en sandad beläggning som vi lackade med en matt polyuretanlack. Totalt rörde det sig om cirka 1000 kvadratmeter.

          

www.wastbygg.se

 HTC Superfloor™ och flytspackling på Jernhusen, Borlänge

Start: Juli 2014

Kund: TPM Industrimålning AB

Produkt: Fräsning, målning, spackling och Superfloor™ Platinum ca. 1000m2

Projektbeskrivning:
Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Företaget vill göra det enklare att resa kollektivt och att transportera gods med järnväg. Jernhusen vill också skapa nytt liv i stationsområden så att fler kan bo, arbeta och vistas nära det kollektiva resandet.

Heimdall fick uppdraget att renovera och förädla betonggolven enligt HTC Superfloormetoden. Jernhusen i Borlänge bedriver underhåll av tågvagnar och lokalen har två järnvägsgravar och vi fick uppdraget att tvätta och måla om gravarna. Innan arbetet påbörjades var betongen obehandlad och fläckig av olja och liknande. En renovering av betongytan var därför nödvändig.

www.jernhusen.se

 HTC Superfloor™ på Senseair, Delsbo

Start: Maj 2014

Kund: LJ Montage

Produkt och omfattning: Superfloor™ Platinum ca. 1000m2

Projektbeskrivning:
SenseAir i Delsbo är världsledande vad gäller mätning av infraröd gas. Företaget jobbar med högteknologiska produkter och har idag distributörer över hela världen.

I projektets kravprofil fanns krav om ett ESD- funktionellt golv. ESD står för elektrostatisk urladdning och skapas när objekt gnider mot varandra. Det kan till exempel vara ett dörrhandtag eller liknande. Resistanstest har visat att Superfloor™ Platinum uppfyller kraven i standarden SS-EN 61340-5-1. Detta innebär att man inte behöver applicera kopparledningar för att få ett Superfloor™ antiresistent som man behöver när det gäller plastmassabeläggningar.

www.senseair.se

 Epoxigolv på Äppelmusteriet, Lidingö

Start: April 2014

Kund: Lidingö Musteri AB

Produkt och omfattning: Massagolv

Projektbeskrivning:
Lidingö musteri AB är ett lokalt äppelmusteri lokaliserat i Grönstaområdet med fin natur och vackra byggnader. Till musteriet tar du som kund med dig dina egna äpplen så fixar personalen resten. Under tiden processen pågår kan du fika i deras närliggande café.

Heimdall fick uppdraget att lägga epoximassa på den nygjutna betongplattan och samt lägga sockel 200mm upp mot vägg. Vi använde oss av SIKAs produkter. Kravet var ett golv som var lättstädat och som uppnådde renhetskravet. På grund av verksamhetens art hade vi extra hög sockel.

www.lidingomusteri.se